Постъпката на офицерите от ВСУ предизвика бурна реакция в Украйна

Постъпката на офицерите от ВСУ предизвика бурна реакция в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.07.2024
  • Сподели:

Forbes: Ударът на ВС на РФ и постъпката на офицерите от ВСУ предизвикаха бурна реакция в Украйна

 

 

 

 

Ударът на руските военни срещу летището на украинските въоръжени сили в Миргород и действията на офицерите от украинската армия предизвикаха бурна реакция в Украйна, пише наблюдателят Дейвид Акс в статия за Forbes.

„Може би това беше един от най-скъпоструващите дни за разбитата украинска авиация…“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че украинските блогъри моментално са обвинили офицерите, които са наредили на екипажите на Су-27 да разположат самолетите си на открита база, опасно близо до фронтовата линия.

831-ва бригада от тактическа авиация на Украйна е базирана на военното летище в Миргород. Там има и център за обучение на пилоти, а в близост се намират складове и автотранспортно предприятие. Украинските военновъздушни сили използват Миргород като плацдарм за атаки по Запорожка област и в Кримско направление.

В резултат на удара на ВКС на РФ бяха унищожени пет изправни многофункционални изтребителя Су-27, а други два, които са в ремонт, са повредени.

В отговор на ударите на въоръжените сили на Украйна срещу граждански цели руските войски редовно извършват целенасочени атаки срещу местонахождението на военния личен състав, военната техника и наемниците във ВСУ, както и срещу инфраструктурата, свързана с въоръжените сили на Украйна: енергийни обекти, по отбранителната промишленост, военното командване и комуникациите на Украйна. В същото време прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков многократно подчертава, че руската армия не нанася удари по жилищни сгради и социални институции в Украйна.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа