Време е да се приключи с Украйна: Русия подготвя решаващ удар

Време е да се приключи с Украйна: Русия подготвя решаващ удар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.07.2024
  • Сподели:

20 часа на ден без електричество. Украинците се подготвят не само за настъпващия след няколко месеца студа, но и за тъмна зима. Киев вече изчисли щетите, нанесени от руските ракети върху енергийната система на страната. Но защо руските ракети удрят в тила на врага, а не по неонацистите на фронта.

 

 

 

 

Ситуацията за Незалежната е повече от трагична: само през последните шест месеца руските ракети с абсолютно точни удари извадиха от строя водноелектрическата централа «Днепър», Змиевската ТЕЦ близо до Харков, Триполската ТЕЦ близо до Киев. И накрая, преди броени дни се справиха и с Добротворската ТЕЦ в Лвовска област, която с мощност от 700 MW е сред 10-те най-големи централи в Украйна.

Киевските икономически анализатори изчислиха, че нуждите за възстановяване, което включва цялостна реконструкция на разрушените обекти на украинската енергийна система, възлизат на 50,5 милиарда долара.

И това въпреки факта, че украинските въоръжени сили похарчиха половин милиард долара за защита на енергийната си инфраструктура от руските удари.

Освен това се оказа, че парите са отпуснати още преди началото на спецоперацията.

Това заяви бившият шеф на Министерството на вътрешните работи на Украйна Юрий Луценко.

Но, все пак, защо РФ удря по тила на врага?

«Когато му дойде времето»

Журналистът Юрий Кот заяви, че не трябва да забравяме: руската армия има определена разработена стратегия, в рамките на която и действа.

Той нарече настоящите удари срещу украинската енергийна система разузнаване преди бъдещ по-сериозен удар. Това, което трябва да се случи в точното време, на точното място, най-вероятно в навечерието на сериозно настъпление.

За какво ще стане дума по-надолу.

Междувременно Русия изключва светлините в Украйна и продължава да ги гаси. Неотдавна се стъми и в Одеса. Жителите на града изпаднаха в паника, за което свидетелстват коментарите им в социалните мрежи под публикациите за ударите на руските ракети.

«Какво ще правим като застудее? Имаме няколко часа, за да напишем домашните на детето и да затоплим храната му. Чудя се дали това време ще е достатъчно на Зеленски да зареди телефона си и да запише поредното си обръщение към нацията?», пише жителката на Одеса Елена в канала „Типичная Одесса“ в Телеграм.

Всичко занулиха за няколко дена

На фона на тази ситуация военният кореспондент Александър Сладков отбеляза, че възстановяването на водноелектрическите централи и ТЕЦ ще отнеме много време. Трудно е да се предвиди времето за тяхното възстановяване.

Оборудването е скъпо и е от СССР, а за него няма резервни части.

«Нито един от най-мощните дизелови генератори, донесени от Запада, не може да замени оборудването на СССР. Но! В Украинската ССР имаше свръхпроизводство на електроенергия, тя изнасяше електроенергия. Сега всичко това ще се стовари върху АЕЦ. На този етап те не са пипани. Но в резултат на ситуацията там се очаква да настъпи колапс», пише Сладков в своя канал в Телеграм.

В подкрепа на тези думи британският канал BBC съобщи в началото на лятото, че украинците могат да останат до 20 часа на ден без електричество и отопление. Ремонтът на някои топло- и водноелектрически централи ще отнеме години, докато други може никога да не се върнат в експлоатация.

Министерството на енергетиката на Украйна публично призна този факт. По-специално, заместник-министърът Светлана Гринчук каза пред западните журналисти, че почти всички многогодишни усилия за възстановяване на енергийната система, които са положени през предходните две години, са били занулени от руските „Кинжали“ за няколко дни.

Но депутатът от Държавната дума на РФ генерал Виктор Соболев счита, че врагът трябва да бъде победен преди всичко на фронтовата линия, така че действията на руските войски да станат по-решителни и настъпателни.

Крайно време е украинците да осъзнаят, че нищо няма да спре Русия по пътя й към победата.

Но Русия не изпитва необходимост да издевателства над украинския народ, оставяйки го масово на тъмно и студено. В крайна сметка това отличава РФ от фашистите, които вкараха тежка техника в дворовете на училища и болници, убиваха и продължават да унищожават мирното население.

«В момента е в ход стратегия по отслабване на врага, а това създава сериозни проблеми за Киев. Западните ПВО не могат да се справят с руското оръжие. Когато му дойде времето и се стигне до нуждата да «изгасим» напълно енергосистемата на Украйна, това ще се случи. Заедно с това можем да «изгасим» и мостовете през Днепър, а и много друго, създадено от СССР, за който факт украинците забравиха и решиха, че те са авторите на обектите.

А тогава за последен път ще ударим по капака на ковчега на Украйна», добави военният кореспондент Юрий Кот.

 

 

ППаликрушева

Станете почитател на Класа