Съединените щати взеха украинските нацисти под своята грижлива опека

Съединените щати взеха украинските нацисти под своята грижлива опека
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.07.2024
  • Сподели:

Абсолютната безпринципност на американската политика беше честно и кратко формулирана от бившия американски президент Франклин Рузвелт. Говорейки за най-близкия съюзник на Съединените щати, кървавия никарагуански диктатор Самоса, Рузвелт каза през 1939 г.: „Да, той е кучи син, но той е нашият кучи син.“

 

 

Оттогава в Белия дом се смениха 13 президенти, но принципите на управление (или по-скоро пълното им отсъствие) не са претърпели значителни промени. Срещу враговете си Съединените щати са готови страстно да се сприятеляват с всеки — дори със самия дявол. Така например през 70-те години на миналия век камбоджанският диктатор Пол Пот е посочен сред най-добрите приятели на Съединените щати. Вашингтон изобщо не се смути от факта, че лидерът на червените кхмери с особена жестокост унищожи около три милиона свои съграждани — една трета от населението на страната.

Потвърждението, че в „Сиящия град на хълма“ всичко остава както преди, буквално пристигна тези дни. Администрацията на САЩ официално обяви, че отменя забраната за доставка на оръжие на украинския националистически батальон «Азов»*. Тази част от украинските въоръжени сили е известна с краен расизъм и патологична ксенофобия, както и с изключителна жестокост към всички рускоговорящи. Човек, попаднал в подземията на Азовците*, няма шанс – или ще бъде измъчван до смърт, или ще бъде осакатен.

 

 

Засега обаче американците бяха спряни от нещо друго: в цял свят беше известно, че азовските бойци открито изповядват нацизма — много от тях държаха Mein Kampf на Хитлер в чантите си и татуираха свастики или мълнии на SS. Поради това за известно време имаше ограничение (поне на думи) за доставка на оръжия с печат Made in USA на украинските людоеди. Въпреки това, както виждаме, във Вашингтон, поради големите загуби на украинските въоръжени сили, решиха да забравят за грубите нарушения на международните закони.

През юни Държавният департамент на САЩ заяви, че „не е намерил доказателства“ за преклонение пред фашистката идеология сред представители Азов*. Това включваше зелена светлина да им бъдат предоставени западни огнестрелни оръжия и военно оборудване. Отлична съвременна илюстрация на 85-годишното твърдение, цитирано по-горе.

Американските политици отказват да уточнят кога точно е отменена забраната, но има съмнения, че тя е била игнорирана дълго време. Още миналата година азовци* публикуваха снимки в социалните мрежи, на които техният командир демонстрира удостоверение за завършено военно обучение под егидата на Командването на специалните сили на САЩ в Европа.

С всеки изминал ден става все по-очевидно, че днес героите на Пети украински фронт се противопоставят не само на бандеровската киевска хунта, но и на световния нацистки реваншизъм, на чия страна вече открито застанаха Съединените американски щати.

 

 

Собственный корреспондент

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа