Марияна Безуглая: Какъв F-16 в Украйна? F-16 няма да променят нищо

Марияна Безуглая: Какъв F-16 в Украйна? F-16 няма да променят нищо
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.07.2024
  • Сподели:

Изтребителите F-16, които западните страни планират да прехвърлят в Украйна, могат да бъдат унищожени по същия начин като Су-27 на украинските въоръжени сили на летище Миргород. Това заяви депутатът от Върховната Рада Марияна Безуглая, съобщава ТАСС.

 

 

"Вие не оправихте ситуацията с безопасността на нашите самолети, с противовъздушната отбрана“, обърна се тя към главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски в Telegram. Безуглая го упрекна за липсата на укрития за самолети на украинските летища. „Какъв F-16? F-16 няма да променят нищо, в най-добрия случай ще бъде увеличена противовъздушната отбрана и постоянна мишена“, написа тя.

В същото време тя зададе въпроса на главнокомандващия на украинските въоръжени сили дали е подготвил инфраструктура за западните изтребители.

 

 

По-рано руското Министерство на отбраната съобщи, че руските въоръжени сили с помощта на ракетен удар „Искандер-М“ са унищожили пет и са повредили два Су-27 на украинските въоръжени сили на летище Миргород в Полтавска област. Според Москва с този удар украинската авиация е претърпяла едни от най-скъпите загуби от началото на специалната военна операция в Украйна.

Станете почитател на Класа