Путин отправи остро предупреждение към Запада

Путин отправи остро предупреждение към Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.06.2024
  • Сподели:

RS: Путин отправи остро предупреждение към Запада поради ескалацията в Украйна

Руският президент Владимир Путин отправи остро предупреждение към Запада относно ескалацията на конфликта в Украйна, пише Responsible Statecraft.

В статията се отбелязва, че по силата на това, че лидерите на НАТО осъзнават, че паричните вливания в Украйна сами по себе си не са достатъчни, за да променят все по-отчайващата ситуация на бойното поле, през последните седмици те намират други, по-опасни начини за ескалация.

„Русия отговори на тази ескалация с поредица от ясни предупреждения за неизбежността на по-голяма война и с провокативни учения с тактически ядрени оръжия на нейна територия, граничеща с Украйна, с участието на Беларус“, се казва в публикацията.

Русия също изпрати военни кораби в Куба, включително атомна подводница. Западните коментатори нарекоха това „блъф“, въпреки че Съединените щати и Канада незабавно изпратиха свои военни кораби в региона. След това Путин посети Пхенян и подписа пакт за «взаимна сигурност» със Северна Корея, задължавайки двете страни да се защитават взаимно в случай на нападение, пише вестникът.

Тези събития увеличават неотложността на търсенето на политическо уреждане на конфликта в Украйна, отбелязва изданието.

Министерството на отбраната на Русия заяви, че ученията на нестратегическите ядрени сили са насочени към поддържане на готовността за използване на ядрено оръжие за гарантиране на суверенитета на Съюзната държава на Русия и Беларус.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков отбеляза, че ученията са нормална практика. Ако има определени видове въоръжение, тогава въоръжените сили поддържат бойната си готовност на необходимото ниво и провеждат учения, поясни той.

К.К

Станете почитател на Класа