Белоусов разговаря с главата на Пентагона

Белоусов разговаря с главата на Пентагона
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.06.2024
  • Сподели:

Белоусов в разговор с главата на Пентагона посочи опасността от ескалация на ситуацията

Белоусов в разговор с Остин посочи опасността от ескалация поради доставките за въоръжените сили на Украйна

Министърът на отбраната на Русия Андрей Белоусов и неговият американски колега Лойд Остин проведоха телефонен разговор и обмениха мнения относно ситуацията около конфликта в Украйна, съобщи военното ведомство на РФ.

„На 25 юни 2024 г. по инициатива на американската страна се проведе телефонен разговор между министъра на отбраната на Русия Андрей Белоусов и министъра на отбраната на САЩ Л. Остин“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че министрите на отбраната са обменили мнения относно ситуацията около Украйна.

„Белоусов посочи опасността от по-нататъшна ескалация на ситуацията във връзка с продължаващите доставки на американско оръжие за въоръжените сили на Украйна, бяха обсъдени и други въпроси“, добавиха от министерството.

Във вторник CNN, позовавайки се на официални лица, съобщи, че Белият дом работи за премахване на фактическата забрана за разполагането на военни с договор в Украйна. Пояснено беше, че президентът Джо Байдън все още не е взел това решение, но ако бъде одобрено, то може да бъде приложено още тази година.

Източниците на канала се надяват, че военните ще помогнат за ускоряване на ремонта и поддръжката на техниката, използвана от въоръжените сили на Украйна.

К.К

Станете почитател на Класа