ВСУ удари тежко врага

ВСУ удари тежко врага
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.06.2024
  • Сподели:

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна информира за успешното поразяване на редица съоръжения за преработка на петрол и други важни цели на Руската федерация през последните две нощи, предава УНИАН.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна официално информира за нанесения от Силите за отбрана разгром на редица важни руски цели на територията на Руската федерация, включително складове.

"През нощта Силите за отбрана на Украйна нанесоха успешен удар по местата за съхранение и подготовка за използване на "Шахед-136/Геран-2", учебни сгради, пунктове за управление и комуникация на разчетите на тези БпЛА, разположени в Краснодарския край, пише "Фокус".

Според резултатите от бойната работа са регистрирани серия от взривове и пожар с последваща детонация", съобщава Генералният щаб в Telegram.

Също така, по данни на Генералния щаб на Украйна, тази нощ безпилотни летателни апарати са атакували петролните рафинерии "Афипски", "Илски", "Краснодар" и "Астрахан".

Освен това са нанесени удари по радарни станции и центрове за електронно разузнаване на руските военни в Брянска област и Крим. "Информацията за поразяването на руски цели е в процес на уточняване", се посочва в съобщението.

Освен това през нощта на 20 юни подразделения на Въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна са атакували склада за горива и смазочни материали на противника в Тамбовска област, както и петролната база "Енемская" в Република Адигея.

 

Станете почитател на Класа