Израел и днес бомбардира Ивицата Газа, продължава взаимният обстрел по границата с Ливан

Израел и днес бомбардира Ивицата Газа, продължава взаимният обстрел по границата с Ливан
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.06.2024
  • Сподели:

Израел и днес бомбардира Ивицата Газа, а продължаващият взаимен обстрел по границата с Ливан породи опасения за по-широкомащабна война в региона. А от Световната здравна организация предупредиха, че горещините в Ивицата Газа могат да изострят здравословните проблеми там.

Петима общински служители загинаха "по време на израелска бомбардировка" в град Газа, съобщиха местните власти.

В южната част на Газа Франс прес засне нощен удар по жилищен квартал на град Хан Юнис.

Рано в петък ливанските официални медии съобщиха за нови израелски удари в южната част на страната.

Това стана, след като ливанската групировка "Хизбула" заяви, че вчера е изстреляла десетки ракети по израелска казарма в Северен Израел в отговор на смъртоносен въздушен удар в Южен Ливан.

Израелските военни заявиха, че самолетите им са нанесли удари по обекти на "Хизбула" и са обстрелвали с артилерия, "за да отстранят заплахите в множество райони в Южен Ливан". По данни на Израел при този удар е бил убит един от бойците на групировката.

От Световната здравна организация отбелязаха, че обявените преди седмица "тактически паузи" по маршрут в южната част на Ивицата Газа, за да улеснят притока на хуманитарни доставки, не са се отразили на крайно необходимата помощ. Очертава се и задълбочаването на здравните проблеми, заради горещините в региона

"Има замърсяване на водата заради топлата вода, а заради високата температура храните ще се развалят много повече. Ще се сдобием с насекоми, комари и мухи, но също така и с дехидратации, топлинни удари и други", предупреди представителят на СЗО за палестинските територии Ричард Пийпъркорн.

Днес Армения обяви, че признава "Държавата Палестина", което накара израелското външно министерство да извика посланика на Армения за "строго порицание".

Станете почитател на Класа