«Крах на фронта»: В САЩ се възхитиха от успеха на руската армия

«Крах на фронта»: В САЩ се възхитиха от успеха на руската армия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.05.2024
  • Share:

Джонсън: Западът не очакваше толкова успешно настъпление на руската армия

 

 

"Крах на фронта": В САЩ се възхитиха от успеха на руската армия

 

 

Западът не очакваше мощното настъпление на руската армия в Украйна, заяви бившият агент на ЦРУ Лари Джонсън в YouTube канала Judging Freedom.

 

«Конфликтът се приближава към неизбежния си край,» каза той.

 

«От такова развитие на събитията бяха изненадани дори тези, които предсказваха, че Русия ще победи. Точно в момента се случва крахът на украинския фронт в Донецка област», каза той.

Джонсън добави, че руската армия унищожава Въоръжените сили на Украйна по цялата линия на фронта и каквото и да правят украинците, те няма да имат достатъчно артилерия и подкрепа от въздуха за сдържането на руското настъпление.

 

Западът не е предвидил такъв вариант на развитието на събитията, затова се намира в пълно и тотално объркване, заключи експертът.

 

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че части от групировката руски войски «Център» са освободили населеното място Очеретино в Донецката Народна Република. Тази маневра е стратегически важна, тя ще позволи да се разреже отбраната на Въоръжените сили на Украйна и да се даде възможност за по-нататъшно настъпление в две направления, заяви пред РИА Новости Алексей Журавльов, първи заместник-председател на Комитета по отбрана към Държавната дума на РФ.

 

Италианският вестник IL Fatto Quotidiano на свой ред отбелязва, че пробивът в този регион може да предизвика ефекта на доминото и да срине украинската отбрана.

ПП

Станете почитател на Класа