18 басейна, 35 пързалки: Това е най-големият закрит аквапарк в Европа

18 басейна, 35 пързалки: Това е най-големият закрит аквапарк в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.05.2024
  • Share:

Най-големият закрит воден парк на континента скоро ще се сдобие с невероятна нова зона за забавление на островна тематика.

Suntago Water World в Полша отвори за първи път през февруари 2020 г. и оттогава удивлява посетителите с огромния си мащаб.

Най-големият закрит аквапарк в Европа се простира на 20 хектара и има капацитет от 15 000 посетители на ден.

Те могат да се насладят на трите тематични зони: Samaria и нейните 15 сауни; Relax - зона с басейни с повече от 740 истински дървета; и Jamango Water Jungle, която включва набор от водни пързалки Polin и се гордее с най-дългата водна пързалка на закрито в Европа от 320 метра.

 

 

 

След като отне короната за най-голям закрит аквапарк в Европа от "Тропически острови" в Германия, когато отвори врати преди четири години, Suntago сега става още по-атрактивен със своята нова зона "Крокодилски остров".

Районът, подходящ за семейства, получи зелена светлина като част от големи планове за развитие. Там ще има нови „талисмани“ - Джей, Маги и Ото, които се разхождат в четири нови подзони – Лодката, Плажът, Дъждовната гора и Руини, съобщава Blooloop.

Все още не е определена официална дата за откриване, въпреки че вероятно ще бъде по-късно тази година. 

 

 

 

Общо комплексът разполага с 18 басейна и 35 водни пързалки. За семейства с малки деца са идеални Jamango и неговата водна джунгла. Много щастливи следобеди могат да бъдат прекарани в плаване по мързеливата река там.

Relax Suntago е само за хора над 16 години и разполага с горещи вани, термални басейни, басейни със сяра и басейни със солена вода.

Можете и да отбиете в един от петте ресторанта там.

 

 

Билетите струват от около 37 евро за целодневен пропуск до всички зони на водния парк, въпреки че понякога се предлагат оферти с отстъпки.

Водният парк се намира във Вреча, община Мшчонов, на 60 км от Варшава - между магистрала A2 и скоростен път S8.

 

Станете почитател на Класа