Хънтър Байдън подаде иск срещу Рудолф Джулиани заради хакване на личните му компютърни данни

Хънтър Байдън подаде иск срещу Рудолф Джулиани заради хакване на личните му компютърни данни

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър, подаде днес федерален съд иск срещу Руди Джулиани, бивш адвокат на предшественика на баща му Доналд Тръмп, и срещу още един адвокат заради хакване на лични компютърни данни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

Джулиани, който е и бивш кмет на Ню Йорк, вече е подсъдим в Джорджия (югоизточна част на САЩ) заедно с още 18 души, сред които и Доналд Тръмп, за предполагаеми незаконни опити за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. Той също така е осъден да плати значително обезщетение за клевета на две служителки на избирателната комисия в щата, които той несправедливо е обвинил в измама.

Днес Хънтър Байдън заведе дело в Калифорния, където живее, срещу Руди Джулиани и бившия адвокат на Джулиани - Робърт Костело, за незаконно извличане и манипулиране на компютърни данни, принадлежащи на него. Той обвинява двамата юристи, че в продължение на години са отделяли изключително много време и енергия за проучване, хакване, манипулиране, възпроизвеждане, разпространяване на данни, които са му били откраднати.

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори, републиканците твърдяха, че разполагат с копие на твърдия диск с данни от компютър, който Хънтър Байдън уж оставил в сервиз за компютри и така и не прибрал.

Опонентите на Джо Байдън публикуваха файлове, клеветнически снимки и предполагаеми проблемни имейли от тези данни, в подкрепа на подозренията им за фаворитизъм на Джо Байдън спрямо сина му.

Миналата седмица Хънтър Байдън също така подаде съдебен иск срещу Службата за вътрешни приходи, обвинявайки я в публични изявления на нейни агенти, "които разкрили поверителна информация" за данъчните му дела.

Той е обвинен, че е измамил данъчната служба и е излъгал, като е попълнил формуляри за придобиване на огнестрелно оръжие през 2018 г., в които е отрекъл зависимостта си от наркотици, за която по-късно е признал.

Доналд Тръмп и много републикански лидери превърнаха Хънтър Байдън в една от любимите си мишени, виждайки в него ахилесовата пета на президента Джо Байдън, отбелязва Франс прес

Станете почитател на Класа