Украйна порази руска военна база в сърцето на Крим

Украйна порази руска военна база в сърцето на Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.08.2023
  • Share:

Украинското военно разузнаване каза, че украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в анексирания Кримски полуостров, а местни жители съобщават за взривове и жертви, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 



Москва вчера съобщи за едно от най-големите координирани въздушни нападения, извършвани досега от украинската армия срещу контролирани от Русия територии.

В съобщението на руското министерство на отбраната се посочва, че са били свалени 42 дрона, атакували Крим, като нито един от тях не е достигнал до целта си.

Представители на украинското разузнаване обаче заявиха, че при атаката е била поразена руската 126-а бригада за брегова отбрана, базирана в кримското село Перевалное, което се намира в южната част на полуострова.

"Може да потвърдим, че имаше удар", заяви Андрий Юсов, говорител на украинското военно разузнаване, цитиран от украинската медия Лига.нет.

"Хората не само в континенталната част на Украйна, но и в Крим трябва да помнят и да вярват, че нашата победа и тяхното освобождение не са далеч", каза началникът на разузнавателната служба Кирило Буданов.

Жители на село Перевалное публикуваха постове в "Телеграм", в които споделят, че са чули взривове в района на военната база и съобщават за жертви.

"Двама души загинаха… а един бе отведен в болница в тежко състояние", се казва в една от публикациите на местните жители.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди съобщенията чрез независим източник.

Станете почитател на Класа