Украйна проби първата линия на руската отбрана

Украйна проби първата линия на руската отбрана
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.08.2023
  • Share:

В Запорожка област украинските сили пробиха първата линия от укрепления на руските окупатори.

 

 

В интервю за Al-Mamlaka (Йордания) началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили заяви, че сред руските окупатори има опасения относно пробива на Въоръжените сили на Украйна.

„Има все повече признаци, че украинските войски са пробили първата линия на руската отбрана в част от южната фронтова линия в Запорожка област и разширяват клина си в посока на стратегически важния град Токмак“, каза Мили, цитиран от агенция УНИАН. Мили заяви, че контраофанзивата е много кървава, както и че Украйна е получила оръжията, от които се нуждае и "когато се нуждае".

Той също така добави, че „няколко руски военни кореспонденти сега рисуват мрачна картина на фронта за своите войски в някои участъци на юг“.

Военно-политическият анализатор Александър Коваленко твърди, че Роботине всъщност е бил крепост на границата между първата и втората отбранителна линия на нашествениците. Населеното място вече е под контрола на украинската армия. Коваленко посочва, че украинските сили са направили по-трудното: да превземат първата линия на отбраната, която е най-гъсто наситена с мини. Втората линия на отбраната няма да е толкова трудна.

Американски издания пишат, че продължава да има разногласия между Киев и Вашингтон относно военната тактика на украинците. САЩ смятат, че те трябва да съсредоточат всичките си усилия само в една посока – а именно, към Мелитопол, след което да отрежат връзката на руснаците с Крим.

 

Станете почитател на Класа