Залужни каза на САЩ, че Украйна е близо до пробив на фронта

Залужни каза на САЩ, че Украйна е близо до пробив на фронта
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.08.2023
  • Share:

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е казал пред американски служители, че армията му е на прага на пробив.

 

 

 

Според The ​​Wall Street Journal от няколко седмици се води напрегната дискусия между официални представители на САЩ и Украйна относно стратегията на контранастъплението. Американската армия призовава за съсредоточаване на силите, опит за пробиване на отбраната на Руската федерация и достигане до Азовско море.

Въпреки че Украйна направи корекции, все още има разногласия как да бъде обърната ситуацията на фронта в полза на Киев.

Вашингтон смята, че Украйна има достатъчно техника за настъплението и няма да е възможно да го повтори в същия обем през следващата година. "Ние създадохме тази планина от стомана за контранастъплението. Не можем да го направим отново", каза бивш американски служител пред вестника.

В същото време американски служители смятат, че въоръжените сили на Украйна все още могат да постигнат успех. „Украинското командване също твърди, че времето за контранастъпление все още не е изтекло, а Залужни е казал на американски служители, че войските му са на ръба на пробив“, се казва в статията.

The New York Times написа преди дни, че американските стратези смятат, че в рамките на контранастъплението войските на Украйна са твърде разсредоточени, а трябва да се концентрират в основното направление към южната част на страната. Американските военни специалисти съветват Украйна да се концентрира върху придвижването към Мелитопол и пробива на руските минни полета и другите отбранителни съоръжения, дори при това въоръжените сили на страната да загубят повече военнослужащи и техника.

 

Станете почитател на Класа