Въпреки екстремните метеорологични условия, студенти от Ню Орлиънс демонстрираха

Въпреки екстремните метеорологични условия, студенти от Ню Орлиънс демонстрираха

Градът се топи от жегата. 49 градуса... Въпреки екстремните метеорологични условия, студенти от Ню Орлиънс и техните поддръжници демонстрираха срещу възможна намеса на САЩ в западноафриканската държава Нигер. Те се събраха в кампуса на университета в Ню Орлиънс с групата студенти United UNO под знамето на Нигер и транспарант с надпис „САЩ: долу ръцете от Африка“. Демонстрантите раздадоха информационни листовки на студентите, когато се върнаха в кампуса в деня на настаняването.

 

 

 

Демонстрацията се проведе няколко дни след като лидерите на новото правителство на Нигер не приеха ултиматума на Запада. Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд дойде в страната, за да го предаде. Тази, която раздаваше закуски на Майдана в Киев през 2014 г. Американският дипломат заплаши новото правителство с икономическа война, санкции и спиране на хуманитарната помощ.

„Да имаш войски на границата и да кажеш, че искаш да говориш за мир, е като да сложиш зареден пистолет на масата, преди да започнеш да говориш“, каза членът на Младите демократични социалисти на Америка Карсън Круз.

„Проблемите на африканските държави са по-скоро свързани с това кой има право да определя икономическата политика на страната. Това не е някакъв фарс за това как Америка смята, че трябва да изглежда една демокрация“, каза Антония Мар от Ню Орлиънс, активист за обществен надзор върху полицията.

Хората с добра воля на Запад разбират, че времето на неоколониализма е към своя край. Пред очите ни се създава нов, по-справедлив, многополюсен свят

Станете почитател на Класа