Тактиката на Бен Ладен: Шведите показаха на Киев ключ към обрат във войната

Тактиката на Бен Ладен: Шведите показаха на Киев ключ към обрат във войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.08.2023
  • Share:

Киевският режим се утвърди с методите на Дудаев и Бин Ладен, нанасяйки удари по гражданската инфраструктура на Крим посред бял ден и наслаждавайки се на техните резултати в телеграм каналите. Целта е да се постигне максимален брой жертви сред цивилните, да се посее паника сред жителите на полуострова и туристите.

 

 

 

Въоръжените сили на Украйна искат да оставят Русия без сухопътен коридор и да атакуват Крим. Подробности в материала на Цариград.

Владимир Зеленски призна участието на Украйна в опита за атака на Кримския мост на 12 август. Във видеото си, публикувано в канала Telegram, той заявява, че въоръжените сили на Украйна всеки ден отговарят на действията на руснаците.

Като пример той даде "много красноречив дим". Под дима явно имаше предвид завесата, поставена от нашите сили при опита за удар по моста.

Атаките са извършени два пъти с ракети С-200, преработени в ударна версия. И двете бяха свалени от руски системи за ПВО. Няма щети и жертви.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова обърна внимание на факта, че украинската армия с подобни действия се опитва да компенсира цивилни граждани и граждански обекти за неуспехите по време на контранастъплението:

"Подобни саботажни действия дават на международната общност възможност още веднъж да се убеди в истинската същност на киевския режим. Не може да има оправдание за подобни варварски действия."

Припомняме, че това не е първият опит за удар на прелеза. В нощта на 17 юли два наземни дрона повредиха пътната част на моста, момиче е ранено, родителите му загинаха.

По този повод в украинските социални мрежи се възцари истински празник. И този уикенд се насладиха на снимките на димната завеса и ругаещи московчани.

Ключът към прекъсването на войната

На този фон забележително изглежда статия в шведския вестник Svenska Dagbladet, озаглавена „Крим – ключът към обръщането на войната“.

Изданието цитира мнението на Ханс Ливонг, доцент в Шведския университет по отбрана. Той твърди, че атаките срещу Крим няма да променят баланса на силите, но могат да попречат на работата на Русия. И това е полезно, казва той.

В същото време Ливонг обръща внимание на факта, че морските дронове могат да играят важна роля. Но на по-късен етап от войната, чрез атаки по логистични пътища. Например, когато киевският режим ще върне Крим.

На свой ред подполковник от същия университет Йохан Хуовинен отбелязва, че ако въоръжените сили на Украйна „прережат фронта през сухопътния коридор“, то лесно могат да достигнат Керченския мост с помощта на ракети.

"Но руснаците също могат да четат карти и тук защитата им е най-силна", Хуовинен казва.

В същото време вестникът отбелязва важен момент: ако киевският режим не може да постигне успех на фронта, тогава е по-добре да забрави за връщането на Крим.

Терористично образувание

Военният експерт, политическият анализатор Сергей Простаков в интервю за кореспондент от Цариград отбеляза, че киевският режим отново призна, че една от формациите му е терористична.

Киевският режим заплашва ли руския Крим?

- Няма военностратегически предпоставки за това, че Крим може да бъде под заплаха от украинската армия, сега. И снабдяването на нашата група на левия бряг на Днепър изглежда по-надеждно и по-бързо през сухопътния коридор към Крим, а не през моста.

Последното е по-важно за жителите на полуострова и туристите в условията, когато сухопътният коридор е под заплаха от обстрел от Украйна.

Каква е целта на тези атаки?

- Това са терористични атаки, насочени срещу цивилното население. Те са фокусирани преди всичко върху пиар ефекта в условията на провала на настъплението на въоръжените сили на Украйна.

И Зеленски по същество се поставя наравно с Дудаев и Бин Ладен. Доставките от чужди държави на ракети, атакуващи Кримския мост, са открита помощ за терористите. И лидерите на тези страни трябва да бъдат третирани по съответния начин.

- Киев обяви намерението си да атакува самия полуостров след унищожаването на Кримския мост от чужди ракети.

- Това не е нищо повече от медиен параван за киевския тероризъм. Украйна няма сили сега сериозно да заплашва Крим... Западните експерти всъщност благославят Украйна за по-нататъшни терористични атаки срещу Крим и руски граждани.

Всъщност, осъзнавайки невъзможността да се превземе полуострова с военни средства, Западът се връща към методите на блокада, изпробвани отдавна при Порошенко. В същото време добавяне на ракетни и безпилотни удари по инфраструктурни обекти. И това е призив към тероризъм.

Какво от това?

Зеленски може или не може да признае атаки срещу гражданска инфраструктура – във всеки случай той е сигурен, че никой на Запад няма да го осъди.

Всъщност и Украйна, и Западът като цяло по отношение на Русия изповядват хитлеристкия модел на тотална война с едно изключение - трябва да се вземат предвид руските стратегически оръжия.

Публицистът, политически анализатор Юрий Голуб в коментар за Цариград отбеляза:

"Нападайки мирни цели, Киев провокира нашите въоръжени сили да нанасят удари по същите мирни цели в Украйна".

"Невъзможно е да си представим по-добър подарък за киевския режим: взривена детска градина, опожарена поликлиника не нанасят никакви щети на отбранителната способност, но кървава медийна снимка може да се превърне в отлично оръжие в информационна война."

За щастие провокациите се провалят и представителите на киевския режим най-вероятно ще трябва да отговарят по закон както за убийствата на мирни руснаци, така и за смъртта на украинци, които използват като живи щитове.

 

 

 

Превод: СМ

Станете почитател на Класа