Джасинда Ардърн пише книга за лидерството

Джасинда Ардърн пише книга за лидерството
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.06.2023
  • Share:

Бившият министър-председател на Нова Зеландия Джасинда Ардерн обяви, че пише книга с акцент повече върху лидерството, отколкото върху политиката.
В публикация в Instagram вчера Ардерн каза, че често са я питали дали ще пише за петте си години като лидер на Нова Зеландия.
„Първоначално отговорът ми беше не. Не исках да напиша книга, която да се занимава с вътрешната политика от последните пет години, а след това някой ме убеди, че това не е нужно", пише Ардерн.
„Но вместо това може би си струва да разширим някои от нещата, за които говорих в прощалното си слово – като идеята, че можете да бъдете свой собствен вид лидер и въпреки това да правите разлика. И това е, което планирам да направя".
Ардърн каза, че няма дата кога книгата ще бъде публикувана. „Но се надявам, че когато стане готова, това да е книгата, която би направила разлика на моето 14-годишно аз", написа Ардърн.
Едва на 37 години, когато стана министър-председател през 2017 г., Ардърн беше смятана за световна икона на левицата. Тя шокира новозеландците през януари, когато каза, че се оттегля, „защото вече няма достатъчно в резервоара, за да върши работата справедливо в годината на изборите".
Оттогава Ардън обяви, че временно ще се присъедини към Харвардския университет тази година, след като беше удостоена с двойна стипендия в Харвардското училище Кенеди. Тя също така пое неплатена роля в борбата с онлайн екстремизма.
Този месец Ардърн получи едно от най-високите отличия на Нова Зеландия за службата си, превела страната през масова стрелба и пандемия. Тя стана Dame Grand Companion, което означава, че хората вече ще я наричат Dame Jacinda.
Ардърн каза, че работи с екип от издатели – Penguin в Нова Зеландия и Австралия, Macmillan във Великобритания и Crown в Съединените щати.

Станете почитател на Класа