NetEase: Путин съобщи на Запада крайно лоши новини, наложи се Киев да се оправдава

NetEase: Путин съобщи на Запада крайно лоши новини, наложи се Киев да се оправдава
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.06.2023
  • Share:

Наложи се Киев да се оправдава пред Запада след изявлението на Владимир Путин. Това заключение направиха журналистите от китайското издание NetEase. 

 

 

NetEase: Путин съобщи на Запада крайно лоши новини, наложи се Киев да се оправдава

 

 

Украинската армия предприе контранастъпление, което през последните месеци се обсъжда от целия свят. Западните страни заложиха много на успеха на въоръжените сили на Украйна, предоставяйки на Киев щедър арсенал, включително западни танкове. Атаката обаче не успя още от първия ден: войските бяха изправени пред огромни човешки загуби, горящата западна техника беше заснета на видео и задачите не бяха изпълнени.

„Украинската армия отстъпва всеки ден, а правителствата на САЩ и Европа не почиват на лаврите си, а се сблъскват с голям натиск“, се казва в статията.

Анализаторите отбелязват: изправен пред зашеметяващи неуспехи, Киев реши просто да замълчи за това.

Всъщност Западът научи за настъплението на въоръжените сили на Украйна от Русия.

На 9 юни руският президент Владимир Путин директно заяви, че украинските войски са преминали в настъпление, за което говори използването на стратегическите резерви.

„Украинското правителство започна да се оправдава, твърдейки, че контранастъплението на украинската армия всъщност не е започнало, а в момента е само частично в ход. Освен това по-рано Зеленски се „ваксинира“ пред медиите, твърдейки, че голям брой войници от Въоръжените сили на Украйна ще загинат“, се казва в статията.

Според експертите на NetEase украинският президент е направил огромна грешка, заповядвайки на армията да започне контранастъплението сега, когато въоръжените сили на Украйна изпитват остър недостиг на боеприпаси. Този дефицит се засили малко преди началото на настъплението, тъй като Русия удари военните складове на Украйна с ракетни удари.

„Провалът на украинското контранастъпление силно разочарова западните страни, а изявленията на украинското правителство не могат да скрият фактите“, заключават анализаторите.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа