Русия се готви за главното икономическо събитие-Санкт Петербургския международен икономически форум 2023

Русия се готви за главното икономическо събитие-Санкт Петербургския международен икономически форум 2023
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.06.2023
  • Share:

На 14 юни 2023 година стартира едно от най-големите и значими икономически събития в света — XXVI Санкт Петербургския международен икономически форум (SPIEF-2023) — най-голямата инвестиционна и икономическа платформа в Русия, която обединява 208 държави и специални територии, повече от 15 хиляди представители на медиите и повече от 5000 анализатори и експерти.

 


Русия се готви за главното икономическо събитие-Санкт Петербургския международен икономически форум 2023

На фона на сътресенията в Европа, антиНАТОвските вълнение и протестите срещу доставките на оръжия за Киевския режим, SPIEF-2023 може да се превърне в дебют за обновения политически и икономически екип на президента на Русия.

Игнорирането на отразяването на дневния ред на това събитие и отказа от всестранно участие в дейността му- е все едно да се изпуснат около 2000 възможности за развитие и укрепване на икономиката на страната, повишаване на благосъстоянието и качеството на живот на гражданите.

Миналата година SPIEF се превърна в бизнес платформа с рекорден брой споразумения — 695 договора и инвестиции — 5 трилиона 670 милиарда руски рубли.
Поразителен е и мащабът на реализираните проекти.
И така, за 4 дни активна работа на форума се провеждат до няколкостотин събития в почти всички сектори на икономиката и непроизводствените сфери.

 

Русия се готви за главното икономическо събитие-Санкт Петербургския международен икономически форум 2023

 

Така участниците от други държави могат не само да си осигурят потенциал за икономическо развитие за няколко години напред, но и да станат лидер сред участващите страни, като се превърнат в основно направление на инвестиционните потоци. Щеше да е хубаво, ако на този форум има и българско участие, представители на бизнеса и туризма, които да поставят добра основа за ползотворно и взаимоизгодно сътрудничество, вместо опасните намерения на г-н Тогарев, който неизвестно как се оказа във властта натоварен със задача от САЩ да използва български оръжия и сила. Последното едвал и ще бъде допуснато от българския народ, защото подобни действия са недопустими за България от всякаква гледна точка, но за това отделно.
Да се върнем към форума.
Уникално е, че форумът стана първата платформа в света, която започна своята работа през 2021 г., след глобалния локдаун, причинен от пандемията от коронавирус и упадъка на много от водещите световни икономики.


Тази година SPIEF ще бъде поредното доказателство за устойчивостта и издръжливостта на руската икономика, изправена пред най-мощния и мащабен санкционен натиск в световната история. Опитът за икономическа изолация на Русия се превърна в пречка за САЩ и европейските страни. Днес все повече се говори за неефективността на санкциите срещу Русия. Освен това е очевидно, че за Русия санкциите позволиха да се отдалечи от простите икономически вериги в полза на нови връзки със страните от източния регион. През изминалата година ние умножихме обема на инвестициите с Русия и постепенно увеличаваме обема на сетълментите в национални валути, заобикаляйки използването на международни валути, което има най-положителен ефект върху стабилността на нашите валути и суверенитета на нашите икономики. Очевидно, заедно с Русия и такъв голям световен играч като Китайската народна република

За 25 години Форумът придоби статута на водеща световна платформа за обсъждане на ключови проблеми на глобалната икономика и споделяне на най-добри световни практики и компетенции с цел осигуряване на устойчиво развитие.

ПМИФ (SPIEF )се провежда ежегодно от 1997 г. От 2005 г. форумът се провежда под патронажа и с участието на президента на Руската Федерация.

През 2021 г. SPIEF стана първото и най-голямо бизнес събитие лице в лице в света след принудително прекъсване заради пандемията от коронавирус и се проведе с помощта на съвременни дигитални технологии.

Повече от 14 000 души от 130 държави взеха участие в събитията на SPIEF 2022. Сред тях са държавни и правителствени ръководители, ръководители на големи компании, както и водещи световни експерти от академичните среди и гражданското общество. 81 държави изпратиха свои официални представители.

Дали ще има българско присъствие на форума- предстои да узнаем. Предварително не съобщаваме, за да нямат проблеми тези, които въпреки евроатлантическия натиск мислят в перспектива и имат смелост да взимат решения.

Tази година форумът обещава да се превърне в най-мащабното икономическо събитие в световен план с перспективи за дългосрочно и продулктивно взаимодействие. Ще следим хода на програмата и ще ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа