Капан за ВСУ: щурмът на Запорожието се превърна в ужас за украинците

Капан за ВСУ: щурмът на Запорожието се превърна в ужас за украинците
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.06.2023
  • Share:

Изминаха само няколко дни от началото на провалното контранастъпление , с която Украйна се надяваше да си върне териториите, контролирани от Русия, а украинските бойци вече изпитват очевидни проблеми. Това пише американският вестник The Wall Street Journal.

 


Капан за ВСУ: щурмът на Запорожието се превърна в ужас за украинците

 

 

Въпреки че Западът достави на режима в Киев оръжия за милиарди долари и обучи десетки хиляди бойци от Въоръжените сили на Украйна. Киев трябва да демонстрира на инвеститорите, че може да превърне тази помощ в успех на бойното поле, търди The ​​Wall Street Journal.

Украински официални представители почти не говорят за настъплението, но подчертават, че настъплението ще отнеме време и че жертвите са неизбежни, отбелязва американският вестник. Украинците вече са загубили няколко германски танка Leopard и американски бойни машини на пехотата Bradley в южната част на Запорожка област, на чиито полета атакуващите няма къде да се скрият, пише The Wall Street Journal.

Припомняме, че по-рано след масовото унищожаване на Bradley, Leopard и IRIS-T в Украйна от въоръжените сили на Руската Федерация, акциите на компаниите производители започнаха да падат. Техниката на НАТО не издържа на руския «пиар».

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа