Додик: Великобритания използва събитията в Сърбия за свалянето на Вучич

Додик: Великобритания използва събитията в Сърбия за свалянето на Вучич
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.06.2023
  • Сподели:

Президентът на Република Сръбска, Милорад Додик, заяви, че се злоупотребява със ситуацията след нападенията в училищата в Сърбия и подозира, че се цели свалянето на сръбския президент, Александър Вучич, чрез използването на страданието и гнева на хората. Това съобщава Srpska cafe.

 

 

Додик отбеляза, че Вучич е неудобен за опозицията, защото той винаги защитава сръбските интереси, което носи големи рискове и лични жертви.

Когато беше попитан за последните събития в Сърбия, Додик отговори, че това е политически процес и сравни ситуацията с това, през което Република Сръбска премина в близкото минало във връзка със смъртта на млад мъж от Баня Лука, която все още не е ясна.

Той специфично подозира за намесата на британските разузнавателни служби и техните агенти в Сърбия както по време на тази ситуация, така и през миналото.

Напомняме, че след нападенията на училища, опозицията в Сърбия организира протести, които се определят като неполитически. В рамките на протестите бяха изразени и искания за оставка на Вучич, цитира news.bg.

 

Станете почитател на Класа