Данилов: Нищо няма да попречи на Украйна да се освободи от терористите

Данилов: Нищо няма да попречи на Украйна да се освободи от терористите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.06.2023
  • Сподели:

Въпреки взривяването на водноелектрическата централа в Каховка, от руските сили, това няма да попречи на дългоочакваното контранастъпление на Украйна и на освобождаването на временно окупираните територии, включително Крим.

 

 

Това заяви Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, по украинска телевизия, цитиран от "Укринформ".

Той подчерта, че нищо няма да спре Украйна в тази цел и че цялата украинска земя, включително Крим, ще бъде освободена от терористите. Данилов увери, че руските войски нямат възможност да завладеят Украйна военно. Той обвини Русия в извършването на терористичен акт и акт на екоцид с взривяването на язовира Нова Каховка.

В ранните часове на 6 юни беше извършено взривяване на язовира на Каховската водноелектрическа централа от руските войски. Според украинската държавна водноелектрическа компания централата е била напълно разрушена и не може да бъде възстановена. Това представлява риск от наводнение за енергийните съоръжения в Херсонска област, включително ТЕЦ Херсон. Евакуацията на хората от наводнените градове и села вече е в ход.

Европейският съюз и Съединените щати осъдиха Русия за взривяването и твърдят, че разполагат с доказателства за руската вина. В същото време Москва обвинява Киев за случилото се, цитира news.bg.

Станете почитател на Класа