Генерал Марк Мили: Украинските войски са добре подготвени за всичко

Генерал Марк Мили: Украинските войски са добре подготвени за всичко
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.06.2023
  • Сподели:

Генерал Марк Мили, председател на Обединения комитет на началниците на щабовете на САЩ, заяви днес, че боевете в Украйна са се засилили, но предупреди, че не следва да правим общи изводи за развитието на ситуацията на всеки ден, съобщи "Асошиейтед прес".

 

 

"Има активност в цялата окупирана от Русия Украйна и боевете са се задълбочили", каза Мили в ексклузивно интервю, което бе дадено на американското гробище в Нормандия, Франция, където са погребани близо 9400 войници, загинали преди 79 години по време на съюзническата инвазия на 6 юни 1944 г.

Мили заяви, че Украйна трябва официално да обяви дали контраатаката е започнала, но според него украинските военни са готови за тази битка.

"По наша преценка, украинските войски са добре подготвени за всичко, което решат да предприемат - било то настъпление или отбрана", каза той. "Те са добре подготвени", подчерта Мили.

Въпреки това, той предупреди, че бойните действия ще се променят с течение на времето.

"Подобно на битката за Нормандия или всяка друга голяма битка, военните операции имат своите възходи и падения", посочи Мили. "Ще има дни, когато ще бъде отчетена голяма активност и ще има дни, когато активността може да бъде много слаба. Ще има нападателни и отбранителни действия. Така че това ще бъде дълготраен конфликт с променлива интензивност", предупреди той, предаде БТА.

Станете почитател на Класа