Москва предотвратила опит за проникване на диверсанти от Украйна в Белгородска област

Москва предотвратила опит за проникване на диверсанти от Украйна в Белгородска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.06.2023
  • Сподели:

Руското министерство на отбраната обяви, че вчера е предотвратен опит за проникване на диверсанти от Украйна в Белгородска област, предаде ТАСС.



По-рано през деня губернаторът на южния руски регион, който стана мишена на обстрели след инвазията в съседната страна, съобщи, че диверсионно-разузнавателна група (ДВГ) е проникнала в село Нова Таволжанка, близо до град Шебекино, и там се води бой.

Подразделения от Западния военен окръг и граничната служба на Федералната служба за сигурност засякоха опит на "украински терористи" да проникнат през река в района на Нова Таволжанка в Белгородска област. По врага бе нанесен артилерийски удар и диверсионно-разузнавателната група се разпръсна и отстъпи, казаха от руското министерство на отбраната за журналисти.

Това е поредният опит за проникване на ДВГ в Русия от съседна Украйна през последните седмици. Москва обвинява за тези акции "украински терористи". Отговорност за нападенията обаче поеха две руски партизански групировки - Руският доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия". Украйна от своя страна отрича да е замесена пряко в трансграничните акции, но казва, че те са последица от руската инвазия на нейна територия, отбелязва Ройтерс.

Също днес губернаторът на Белгодорска област Вячеслав Гладков изрази готовност да се срещне с проукраинска група руски бойци, които обявиха, че държат в плен двама руски войници.

От пресслужбата на регионалните властиме междувременно съобщиха, че е организирано снабдяването с чиста питейна вода на населените места в Шебекински район в Белгородска област, които са подложени на обстрел от украинските въоръжени сили, предаде още ТАСС.

Станете почитател на Класа