Анатолий Антонов: САЩ демонстрират безразличие към престъпленията на Киев, изпращайки му нова военна помощ

Анатолий Антонов: САЩ демонстрират безразличие към престъпленията на Киев, изпращайки му нова военна помощ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.06.2023
  • Сподели:

Вашингтон демонстрира безразличие към престъпленията на Киев, като му изпраща нов пакет военна помощ в размер на 300 милиона долара, заяви посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов в канала на руската дипломатическа мисия в телеграм, предават руски медии, цитирани от БТА.

 

 

"Отчитаме упоритостта на администрацията в ескалирането на украинската криза. Местните власти за пореден път гордо говорят за предоставяне на финансова помощ и поредната партида боеприпаси на своите отчаяни марионетки в Киев. В същото време те склоняват и европейските сателити да сковат технологичното развитие на Русия с допълнителни търговски бариери", подчерта руският дипломат, коментирайки поредния пакет американска военна помощ за Украйна.

"И то непосредствено след поредицата от терористични атаки на американски пълномощници в Москва и Подмосковието. Вместо да потърси отговорност от режима на украинския президент Володимир Зеленски, Вашингтон демонстративно остава безразличен към престъпленията на бандеровците. Публичните изявления на Белия дом, че уж не подкрепя нападенията на ВСУ в сърцето на нашата родина, не струват нищо", допълни Антонов.

Станете почитател на Класа