„Новите сателити на Русия ще променят на хода на украинския конфликт“

„Новите сателити на Русия ще променят на хода на украинския конфликт“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    05.06.2023
  • Сподели:

„Новите руски сателити за радарно наблюдение ще позволят на Москва да промени хода на конфликта в Украйна", каза бившият офицер от американското разузнаване и оръжеен инспектор на ООН в Ирак Скот Ритър.
Ритер посочи "наскоро Руската федерация изстреля първия от няколкото сателита за радарно наблюдение, които имат разделителна способност до един метър, което означава, че може да виждат всичко. Може да виждат през облаци, може да виждат през дъжд. С радар с висока разделителна способност те виждат всичко в момента", каза той.
„Вече не можете да скриете нищо от руснаците. И това ще доведе до фундаментална промяна в начина, по който протича този конфликт, защото всички тези неща, които са донесени – не могат да се скрият", продължи той, имайки предвид западните оръжия, идващи в Украйна.
„Всички те [оръжията] са засечени сега и всички те се програмират в руската база данни за целите. И руснаците ще започнат да удрят тези неща, все повече и повече и повече и вече виждаме доказателства за това. Този конфликт ще стане неустойчив за украинците някъде към края на лятото, началото на есента", посочи Ритър.

Станете почитател на Класа