Медведев: Украинският режим се държи като терорист

Медведев: Украинският режим се държи като терорист
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.06.2023
  • Сподели:

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, определи действията на украинския режим като тероризъм, като посочи, че единственият начин да се противодейства на терористите е те да бъдат унищожени.
"Това е терористичен акт и няма друг начин да го квалифицираме. Ако е терористичен акт, има само един начин да се отговори на него. Никоя държава не може да си позволи да преговаря с терористи, терористите трябва да бъдат унищожени", каза Медведев, коментирайки действията на украинския режим. Той публикува в профила си в Telegram видеозапис, показващ разговора му с военнослужещи във Волгоградска област.
"На всички е ясно, че това беше абсолютно терористична атака, това не беше военна битка или военни действия. Това дори не се вписва в никакви правила за водене на война. Чудя се каква е целта на подобно нападение. Да причини щети на цивилното население и само това, защото тези средства за унищожаване, тези безпилотни самолети, които са използвани, те не могат да повредят нито военни съоръжения, нито сгради на публичната администрация. Целта беше проста – да се причинят щети, да се навреди по някакъв начин на цивилното население", повтори Медведев.
„А фактът, че нашият враг вече се държи като терорист, характеризира по много специфичен начин както украинския режим, така и тези, които стоят зад него – на първо място американците и европейците, които всъщност са застанали на бойния път с нас. Терористичните актове трябва да получават възможно най-суровото отмъщение", подчерта Медведев.

Станете почитател на Класа