Експерт от Киев: Руските ракети никога няма да свършат, защото...

Експерт от Киев: Руските ракети никога няма да свършат, защото...
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

Руските войски никога няма да останат без ракети, при положение че ги произвеждат. В същото време Руската федерация вече разполага с по-малко ракети, отколкото към 23 февруари 2022 г., и руснаците няма да могат да възстановят този потенциал.

 

 

Както отбелязва военно-политическият наблюдател Александър Коваленко, днес Русия може да произвежда ракети Х-101/555, Калибър, Искандер, Х-59, Х-31, Х-38, Кинжал и др, пише УНИАН.

Според неговите изчисления от 9 март руснаците могат да натрупат максимум 350 ракети: „Но аз съм по-склонен към средния показател за натрупване – 250-270 ракети“.

В същото време експертът припомни, че от 28 април до 29 май в Украйна са били изстреляни 198 ракети с различна номенклатура, от които 177 са били свалени.

Онзи ден военният експерт Олег Жданов призна, че прогнозите от края на миналата година, че Русия е на път да изчерпи своите ракети, се основават на ненадеждна информация и в крайна сметка се оказват неверни.

А майорът от резерва на въоръжените сили на Украйна Алексей Гетман отбеляза, че на Руската федерация са останали около 15% от ракетите, които са имали в началото на пълномащабното нахлуване в Украйна.

 

Станете почитател на Класа