WION: Привържениците на мирния план нарастват — зад кулисите на Г-7 обсъждат възможността за преговори за Украйна

WION: Привържениците на мирния план нарастват — зад кулисите на Г-7 обсъждат възможността за преговори за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.06.2023
  • Сподели:

Западните страни започват да показват известни признаци на умора на фона на продължаващия 15 месеца конфликт в Украйна, така че идеята за мирен план набира все повече поддръжници, съобщава WION. Според новите съобщения в европейските медии страните от Г-7 тайно обсъждат варианти за предоставяне на Киев на гаранции за сигурност, включително възможността за присъединяване към Европейския съюз, в замяна на съгласие за участие в мирните преговори.

 


WION: Привържениците на мирния план нарастват - зад кулисите на Г-7 обсъждат възможността за преговори за Украйна (видео)
Някои ве

 

че настояват, че ситуацията трябва да се реши по пътя на преговори. Китай предложи да посредничи и изпрати специален пратеник, Дания също показа готовност да накара воюващите страни да седнат на масата за преговори.

В същото време западните съюзници на Украйна все още я снабдяват с оръжия и боеприпаси от собствените си арсенали, за да продължат военните действия. Някои от тях също така обещаха да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

Но според нова публикация в италиански всекидневник, страните от Г-7 също се подготвят страните в конфликта да се върнат на масата за преговори. Както се посочва в съобщението, позовавайки се на източници, страните от Г-7 тайно разработват серия от гаранции за сигурност, които могат да бъдат предложени на Киев за разрешаване на конфликта в Украйна.

 

 

 

Станете почитател на Класа