Позор за Русия: ПВО отбраната в Москва на практика не работи

Позор за Русия: ПВО отбраната в Москва на практика не работи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.05.2023
  • Сподели:

По време на нападението с дронове във вторник, 30 май, противовъздушната отбрана на Москва действаше панически и крайно непрофесионално - за противодействие на дроновете масово бяха използвани комплекси за радиоелектронна борба и поради това бяха застрашени животите на хората.

 

 

За широкомащабното използване на системи за радиоелектронна борба от руснаците свидетелства фактът, че навигационните приложения масово бяха изключени за таксиметровите шофьори, пише военно-политическият наблюдател Александър Коваленко в канала си в Телеграм.

"Факт е, че три дрона, които се разбиха в жилищни високи сгради, бяха свалени именно със средства за радиоелектронна борба. Използването на радиоелектронна борба в града е не само нежелателно, но и опасно! В крайна сметка електронната борба не унищожава дрона, пълен с експлозиви, а грубо казано просто му променя курса. И това бе направено на място с гъсто жилищно застрояване (в столицата Москва)“, отбеляза експертът.

Според него, ако се използват средства за радиоелектронна борба, тогава дрон, пълен с експлозиви, може да стане неуправляем.

„Тоест противовъздушната отбрана на Москва действаше по най-непрофесионалния и панически начин, поставяйки в опасност живота на московчани. Радиоелектронните средства бяха използвани, защото руснаците не бяха уверени във възможностите на своите зенитно-ракетни комплекси. Позор", добави Коваленко.

 

Станете почитател на Класа