Илон Мъск ще напусне поста СЕО на Twitter след шест седмици

Илон Мъск ще напусне поста СЕО на Twitter след шест седмици
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    13.05.2023
  • Share:

Американският предприемач Илон Мъск, който притежава социалната мрежа Twitter, заяви в четвъртък, че ще напусне поста главен изпълнителен директор (СЕО) на Twitter след шест седмици и вече е намерил нов изпълнителен директор. Той публикува това изявление на страницата си в Twitter.
„Развълнуван съм да съобщя, че наех нов главен изпълнителен директор за X/Twitter. Тя ще започне работа след 6 седмици!" написа той.
Предприемачът отбеляза, че ще заеме поста изпълнителен председател и технически директор на компанията. Неговите задачи ще включват също софтуерен контрол и системна администрация.
На 7 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка за 44 милиарда долара за закупуване на Twitter. Веднага след това той уволни редица членове на ръководството, включително главния изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сегал. Както следва от документите, публикувани в базата данни на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, Мъск също така разпусна борда на директорите и стана едноличен ръководител на компанията.

Станете почитател на Класа