«Това е безпредел»: Във Франция забиха тревога заради новата украинска заплаха

«Това е безпредел»: Във Франция забиха тревога заради новата украинска заплаха
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.05.2023
  • Share:

Atlantico: Неконтролираният ръст на престъпността се засили в Източна Европа заради Украйна

 

 

"Това е безпредел": Във Франция забиха тревога заради новата украинска заплаха

 

В Източна Европа неконтролираният ръст на престъпността се засили заради Украйна, тъй като оттам се внасят контрабандно наркотици и оръжия в Европа, пише френският наблюдател Ксавие Рофе в статия за Atlantico.

«Ние се озовахме в тази ситуация седем месеца по-късно. И, както беше предвидено, Западна Европа е почти единственият бенефициент от тази незаконна търговия», се казва в материала.

Той отбеляза, че докато Украйна получава модерно западно оборудване, АК-47 биват укривани за по-късна препродажба.

Рофе също подчерта, че престъпниците използват милионите бежанци за транспортиране на нелегални стоки от постсъветската република, които сега наводняват континента и увеличават неконтролираната криминализация на Източна и Югоизточна Европа.

«Този процес, игнориран от армията и медиите, ще бъде дълъг и опасен. Това малко притеснява вашингтонските стратези. Но това трябва да тревожи повече европейските лидери, защото цялото това престъпно беззаконие ще си остане техен проблем», обобщава наблюдателят.

Британският вестник Telegraph съобщи, че Обединеното кралство е под заплаха заради разпространението на нерегистрирани оръжия от Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа