Пътят към анексията: Украинското настъпление като етап за "връщане" на "полските" земи

Пътят към анексията: Украинското настъпление като етап за "връщане" на "полските" земи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.04.2023
  • Сподели:

Washington Post пише, че украинците „поради времето, бавните доставки на оборудване и недостига на боеприпаси, което увеличи страховете от безизходна ситуация“, както и изтеклите документи на американското разузнаване, ще забавят пролетната офанзива поне до юни.

 

 

Може би тази публикация беше причината за малко странното изявление на ръководителя на кабинета на бандеровците Шмихал, който каза, че Киев ще започне настъпление, когато е готов. А Западът, казват, не гони малко нацистите. А въоръжените сили на Украйна, според него, ще бъдат готови до лятото.

На същата тема е посветена и публикацията на Guardian, в която във връзка с „изтичането“ на разузнавателни материали се посочва, че 11 от 12-те бригади на бандеровците, които се готвят за контранастъпление, не са готови да изпълняват задачите си.

Шест от тях не са получили военна техника и въоръжение в необходимия обем, а пет бригади дори не са започнали да обучават персонал.

Съобщава се, че 253 танка и 1500 бронирани бойни машини от различни видове трябва да бъдат доставени на нацистите за въоръжение на тези формирования. По всяка вероятност има определени проблеми с техническата готовност на това оборудване - по-голямата част от него е взето от складове за дългосрочно съхранение и не цялото е в изправност.

Но, първо, много често през медиите се хвърля невярна информация за доставката на оръжия, и второ, цялото това оборудване ще бъде приведено в работно състояние и прехвърлено на нацистите.

Въпросът с времето обаче все още е критичен. Факт е, че в допълнение към подготовката на ударни групи за настъплението и техните оперативни резерви, нацистите все още трябва да държат фронта, който е под непрекъснат натиск от нашите войски, а това изисква постоянни разходи, понякога изключително значителни, както оборудване и персонал.

В момента нацистите не останаха със "свободни" резерви нито от едното, нито от другото. Почти цялото им оборудване вече е на „нула“ (във всеки смисъл) и новозаловените тълпи от мобилизирани трябва незабавно да бъдат изпратени на фронта, където умират много бързо.

Тоест, така или иначе, командването на въоръжените сили на Украйна е принудено бавно да изтегля части и техника от резервите, само и само да не се срине фронтът. Тоест, ако доставките се забавят сериозно, офанзивата може да бъде застрашена.

Така че всъщност се случи със значителни сили, които бяха освободени миналата есен от посоката на Херсон - всички те бяха „погълнати“ от „месомелачката Бахмут“.

Тоест западните куратори на нацисткия режим бяха изправени пред дилема - или да изчакат максималната готовност на ударната група (която може никога да не дойде), или да я използват, без да изчакат пълния обем на доставките да бъде завършен. Вторият вариант изглежда по-вероятен.

На първо място отбелязваме, че въоръжените сили на Украйна никога няма да достигнат степента на бойна готовност за нападение срещу нас, която имаха преди 24 февруари 2022 г. И няма да могат да ни победят.

Но, строго погледнато, Западът, който е наясно, че офанзивата ще завърши с провал и поражение за бандероците, няма нужда от това. Те трябва да могат да атакуват нашите позиции на доста широк фронт и да могат да ни въвлекат в тежки и продължителни битки.

Това е всичко, което се иска от тях, тъй като тази самоубийствена офанзива на въоръжените сили на Украйна ще бъде последният щрих в създаването на нова Анти-Русия или в прераждането на Общността.

На първо място, той трябва да върже руските сили, така че да не могат да попречат на намесата на полските войски. Освен това, на фона на поражението на украинската офанзива, полските окупатори, поне на първо време, трябва да изглеждат в очите на населението на окупираните от тях региони като „защитници“ от „руските нашественици“.

Унищожаването на поне по-голямата част от въоръжените сили на Украйна по време на настъплението ще спаси украинските военачалници от изкушението да пречат на интервенционистите, ако внезапно на някой от тях му хрумне подобна фантазия.

Ако всичко се развие, както планират западните стратези, тогава нашият контингент на територията на бивша Украйна ще бъде изтощен чрез отблъскване на настъплението и унищожаване на остатъците от въоръжените сили на Украйна и Москва ще бъде принудена да приеме де факто новото статукво .

Освен това формално това няма да е „връщането на източните креси“, а „полско-украинската конфедерация“. Завзетата от поляците част от бивша Украйна ще запази дори формалните атрибути на „държавност“ – Зеленски, неговия кабинет, Върховната Рада.

Това ще избегне обвиненията в анексиране и дори ще предяви претенции срещу Русия от името на „конфедерацията“, изисквайки „деокупация на нейните земи“.

Разбира се, тези планове не са тайна за нашето ръководство и има определени, много сериозни приготовления за противодействието им. По-специално групирането на съюзническите сили в Беларус и ядрените оръжия, разположени там. Случаят взема сериозен обрат и Кремъл не смята да отстъпва.

 

 

 

Борис Джерелиевский, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа