Corriere Della Sera публикува репортаж от боевете в Артьомовск

Corriere Della Sera публикува репортаж от боевете в Артьомовск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.04.2023
  • Share:

Италианският вестник Corriere Della Sera публикува репортаж от Артемовското (Бахмутско) направление на фронта. В разговор с изданието бойците от въоръжените сили на Украйна се оплакват, че руските сили се придвижват по-навътре в града. 

 

 

Corriere Della Sera публикува репортаж от боевете в Артьомовск

 

 

Италианското издание публикува репортаж за състоянието на бойците от въоръжените сили на Украйна в Артьомовск (Бахмут). Журналистите от Италия отбелязват, че украинските бойци се оплакват от активното настъпление на въоръжените сили на Руската федерация в града. Уточнява се, че бойците на киевския режим твърдят, че пътищата им за доставки са станали «по-крехки».

„Руснаците напреднаха много през последните дни в центъра на Бахмут, а пътищата ни за доставки станаха по-крехки“, заявиха бойци от ВСУ пред италианските журналисти.

Украински бойци споделиха какво мислят за идеята на Генералния щаб на Украйна. Отбелязва се, че инициативата гласи: „задържайте се в западната градска зона, за да унищожите максимален брой руски войници и да концентрирате вниманието им“, докато се формира украинската контраофанзива.

Бойците на киевския режим, според италианския вестник, се надяват да им бъде наредено да се оттеглят, „когато стане твърде тежко“.

„Когато обаче стане твърде трудно и нашите хора рискуват да бъдат обкръжени, ще получат заповед да отстъпят“, споделиха „събеседниците“ на Corriere Della Sera.

Бойците на ВСУ пред изданието хвалят руските безпилотни летателни апарати. Те също така отбелязват високата ефективност на противотанковите ракети на пехотата. Според бойците танковите битки не се водят в градски райони.

Припомняме, че по-рано западното издание Politico публикува историята на един от офицерите, избягали от Артьомовск. Той споделя за разногласията между войниците от въоръжените сили на Украйна и тяхното командване, както и за проблемите с дисциплината и ръководството. Офицерът се оплаква, че седейки в окопите дни наред, ограничавайки се от сън и почивка, бойната ефективност на войниците е силно подкопана.

Па-рано американското издание The Wall Street Journal съобщи, че войниците от украинската армия в Бахмут не разбират защо са принудени да воюват, защото градът е почти обкръжен и отстъплението изглежда неизбежно.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа