В Запорожие е задържан руски гражданин, шпионирал за украинското разузнаване

В Запорожие е задържан руски гражданин, шпионирал за украинското разузнаване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.04.2023
  • Share:

Служителите на правоприлагащите органи на Запорожка област задържаха агент на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Младият мъж е предавал данни за местоположението на военни и граждански обекти в Херсонска и Запорожка области. Това съобщи ТАСС, като цитира пресслужбата на правоохранителните органи.

 

В Запорожие е задържан руски гражданин, шпионирал за украинското разузнаване - 2

 

Твърди се, че се извършва проверка за участието на задържания в обстрела на Мелитопол, извършен от украинските военни на 29 март и 2 април. Установено е, че той е пристигнал в Запорожка област по задание на агент на Главното разузнавателно управление на Украйна за събиране и предаване на информация за местоположението на военни и граждански обекти.

 

В Запорожие е задържан руски гражданин, шпионирал за украинското разузнаване - 3

 

"Връзката с него беше установена в месинджъра на Telegram, след което му предложиха да попълни "анкетна карта" за присъединяване към терористичната организация "Легион "Свобода на Русия" (дейността ѝ е забранена в Руската федерация). След одобрение на кандидатурата му е дадено указание да замине за Мелитопол", съобщиха от правоохранителните органи.

 

 

 

Според тях задържаният е получил награда в размер на 1-2 хиляди гривни ($27-55) за дейността си. Уточнява се, че той е гражданин на Руската федерация, грозят го до 20 години затвор.

 

 

Източник: ТАСС

 

 

 

 

Станете почитател на Класа