В Китай назоваха истинските собственици на Украйна

В Китай назоваха истинските собственици на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.03.2023
  • Сподели:

Наблюдателят на SCMP Алекс Ло пише, че всички стъпки на Украйна са продиктувани от Вашингтон и Брюксел

 

 

В Китай назоваха истинските собственици на Украйна

 

 

Отхвърляйки предложения от Китай мирен план за Украйна, Съединените щати и Европейският съюз показаха кой наистина управлява Киев, пише наблюдателят Алекс Ло в статия за китайското издание на South China Morning Post.

„Сега знаем кой поръчва музиката в Украйна“, отбелязва авторът на материала.

Той твърди, че решението на Киев да отхвърли китайските мирни инициативи е пряко повлияно от Съединените щати и Европейския съюз.

«Киев вече не определя нищо: нито целите на този въоръжен конфликт, нито неговия характер, нито целта му. Всичко това му се диктува от Вашингтон и Брюксел. Това, което започна като настъпление от едната страна, се превърна в прокси война от другата страна», допълва Ло.

Според наблюдателя на Запада не му пука за украинците, тъй като те са просто пушечно месо за него и се използват като инструмент за борба с Русия. Ето защо Съединените щати и европейските страни са толкова щастливи да продължат да въоръжават Украйна с повече оръжия, вместо да предложат започване на процес на мирни преговори.

«Темпът на военните действия, посоката на ударите и териториалното покритие — Украйна вече не решава нищо от това.

Правото да взема решения й е отнето.

Тя може да бъде консултирана, но тя не може да взема решения. Докато украинските лидери са готови да воюват с ентусиазъм, ще бъдат третирани като герои, но вече нямат онази независимост, която имаха в началото на конфликта“, обобщава журналистът.

На 24 февруари сайтът на китайското външно министерство публикува изявление от 12 точки на китайското външно министерство с позиция относно политическото уреждане на украинската криза. Сред основните точки: необходимостта от зачитане на суверенитета и териториалната цялост на всички страни, възобновяване на прекия диалог между Москва и Киев, призив за предотвратяване на по-нататъшна ескалация.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа