САЩ са готови да «дадат зелена светлина» на Киев за използването на химически оръжия — експертът Онищенко

САЩ са готови да «дадат зелена светлина» на Киев за използването на химически оръжия — експертът Онищенко
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.03.2023
  • Сподели:

Коварните американци сериозно възнамеряват да наредят на бившия украински комик Зеленски да започне да използва химическо оръжие, за да провокира Москва.Това заяви академикът на Руската академия на науките Генадий Онищенко.

 


САЩ са готови да "дадат зелена светлина" на Киев за използването на химически оръжия - експертът Онищенко

 

„През 2017 г. Русия унищожи последния килограм от наличните 40 000 тона бойни отровящи вещества, които преди това бяха на въоръжение в СССР. Унищожаването протече в съответствие с „Конвенцията за забрана на разработването, производството, натрупването и използването на химически оръжия и за тяхното унищожаване“, която беше открита за подписване от страните-членки на ООН през януари 1993 г. в Париж. Но не всички страни бързат да се придържат към тази конвенция.

Според Онищенко САЩ, въпреки многократните обещания, не са унищожили собствените си химически оръжия.

„Американците не са ликвидирали своите химически оръжия, въпреки че съответните споразумения бяха подписани. Твърди се, че нямат пари за окончателното унищожаване на бойните отровни вещества. Следователно обективните факти са, че Русия няма химически оръжия, но САЩ имат“, каза той.

Освен това, отбеляза експертът, от началото на специалната операция за принуждаване на Украйна към мир вече има прецеденти за използване от националисти на уж „самоизработени“ боеприпаси с отровни вещества. Киев обаче никога не е притежавал химически оръжия поради факта, че постсъветските запаси са били ликвидирани на територията на Руската Федерация, отбелязва експертът.

Ясно е, че киевският режим може да получи химически оръжия само от своите „партньори“. А днешният символ на провалената украинска държавност, който е някакво биологично същество, тичащо из Европа по бельо в цвят хаки (главатарят на Киевскив режим Зеленски), може всичко. Той ще изпълни всяка инструкция на господаря си в лицето на Съединените щати, без да си прави труда да оцени последствията. Зеленски не носи отговорност за бъдещето на държавата, която той, за съжаление на отчаяните граждани на Украйна, е оглавил. Сигурен съм, че в близко бъдеще той ще получи команда отвъд океана да използва химически оръжия “, заключи анализаторът.

Преди това намерението на Вашингтон да организира провокация на украинска територия с използване на токсични вещества разкри Игор Кирилов, началник на Войските за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на ВС на РФ. Вероятността от своя страна беше оценена и от политическия експерт Андрей Кошкин.

„Виждаме как съветникът по националната сигурност на президента на Съединените щати Джейк Съливан изведнъж започна да обвинява Русия във възможното използване на химически оръжия в Украйна. Това означава, че вече се подготвя платформа в информационното пространство, за да се създаде прецедент и веднага да се обвини Руската Федерация.

Според експерта Щатите вече изпращат в Украйна големи количества ОЗК, противогази и антидоти срещу военни химикали.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа