Кадиров съобщи, че руските военни са поели контрол над укрепения район край Белогоровка

Кадиров съобщи, че руските военни са поели контрол над укрепения район край Белогоровка
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.02.2023
  • Share:

Междувременно руското министерство на отбраната каза, че руските сили са унищожили около 240 украински войници за последните 24 часа

 

 

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че руските войски са овладели подготвения за отбрана украински укрепен район край село Белогоровка в Луганската народна република. За това той написа в своя канал в Telegram, пише "Труд".

"Районът на селището Белогоровка на ЛНР. Руските части атакуваха и овладяха украинския укрепен район, отлично подготвен за продължителна отбрана. На кадри от въздушно разузнаване се вижда колко добре са се окопали бандитите на НАТО в този район – няколко десетки метри изкопани окопи, подготвени огневи точки и бункери", написа Кадиров.

"В района на Кременная в ЛНР също е много горещо. Тук добре поработиха руските дронове. За артилерията нещата вървят по план. Мълниеносен удар по правилните координати - и загубите на врага се увеличават", добави Кадиров.

Междувременно руското министерство на отбраната каза, че руските сили продължават нападението си по фронтовата линия в Донбас в Източна Украйна и заяви, че са убили около 240 украински войници за последните 24 часа, предава БТА.

"Въоръжените сили на Руската федерация продължават да изпълняват специалната военна операция", каза министерството на отбраната на редовен брифинг днес, когато се навършва една година от руската инвазия в Украйна.

Южната групировка на руските войски нанесе масирани удари по украински части и техника по протежение на цялата линия на съприкосновение, заяви министерството в своето изявление.

За момента твърденията на министерството не са потвърдени.

През последните седмици Русия предприе атаки, които доведоха до най-смъртоносните сражения досега. Украйна каза вчера, че силите ѝ са отблъснали атаки по цялата фронтова линия.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа