Русия лиши украинската армия от възможността за настъпление

Русия лиши украинската армия от възможността за настъпление
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.02.2023
  • Share:

Русия изтощи украинската армия преди крупното настъпление. Това пише американското издание Bloomberg. 

 

 

Bloomberg: Русия лиши украинската армия от възможността за настъпление

 

 

Според авторите руската армия се готви да започне голямо настъпление в Украйна, поради което САЩ, Германия и други западни страни обявиха доставка на танкове. Анализаторите отбелязват, че оборудването може да не бъде доставено навреме.

„Украйна и нейните съюзници предупреждават за ново руско настъпление и предполагат, че то може да започне преди Киев да получи наскоро обещаните пратки от американски и европейски танкове“, се казва в статията.

В същото време служители на разузнаването на САЩ и Европа бързат да уверят, че руската армия уж не разполага с ресурси за голямо настъпление, твърдят експерти на Bloomberg. Те посочват, че страните от НАТО са сериозно обезпокоени, тъй като украинските войски са изтощени, загубили са способността да атакуват, а на места не могат да удържат линията на фронта.

„Според американски официални лица, бруталните, изтощителни атаки на Русия на места като Бахмут (Артьомовск, бел. ред.), източен град с ограничено стратегическо значение, са изтощили украинските сили, отклонявайки войските и подкопавайки способността на Киев да провежда настъпателни операции на други места“, се казва в публикацията.

След като ВСУ премина в настъпление през есента, Русия извлече много уроци и подобри тактиката си, пишат авторите. Руската армия засили отбраната, използвайки траншеи, капани за танкове и мини, за да забави всяко потенциално вражеско настъпление.

 

ПП

Станете почитател на Класа