Има ли по-нежелано и обречено завръщане от това на принц Андрю?

Има ли по-нежелано и обречено завръщане от това на принц Андрю?
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.02.2023
  • Share:

Марина Хайд
Напоследък принц Андрю бе обект както на телевизионен комедиен мюзикъл, така и на редица официални петиции към съвета от британци, които не желаят повече улицата им да се нарича Prince Andrew Drive или Prince Andrew Way. И все пак, удивително, херцогът някак си остава най-нелепото нещо в собствения си живот. Едва ли минава седмица, без някоя предизвикваща трепване история за плановете му за завръщане да се появи в новините.
След много години на отказ от съдействие с безброй опити да стигне до дъното на обвиненията й срещу него, Андрю миналата година най-накрая уреди граждански иск с Вирджиния Джуфре, която бе трафикирана от починалия финансист педофил Джефри Епщайн. Споразумението не включва признаване на вина. Съобщава се, че Джуфре пише книга за преживяванията си с Епщайн и други, и въпреки че споразумението й с херцога би й попречило да говори подробно за принц Андрю, множество статии предполагат, че той е готов да започне дело, ако тя го спомене. „Андрю и неговите адвокати са готови да предприемат атака. Тогава твърденията й ще бъдат разгледани за първи път в съда", каза източник, запознат със случая пред Mail. Най-накрая! Не знам за вас, но аз винаги плащам £12 милиона, за да уредя случай извън съда, когато всичко, което наистина искам, е твърденията да бъдат изслушани в съда.
След това, миналата седмица, съюзници на херцога съобщиха, че „на път са да бъдат оповестени публично подробности, което ще промени възприятията на хората за него". интригуващо. Дали тези подробности... дали е възможно да са... снимка, публикувана впоследствие на първа страница на Daily Telegraph миналата събота, пусната от Иън Максуел, брат на осъдената съучастничка на Епщайн, Гислейн Максуел?
Почти сигурно вече сте виждали този наистина прокълнат образ. Ако по някакъв начин сте го пропуснали, подробностите са следните. Двама (все пак облечени) възрастни седят в банята на бившата къща на Гислейн в Белгравия, която, както си спомняте, е мястото, където Джуфре твърди, че за първи път е била принудена да започне сексуална активност с принц Андрю.
Можем да започнем с въпроса дали „секс във ваната" наистина е правилният термин за предполагаемо изнасилване на трафикирана тийнейджърка. Но изчакайте, защото има още. Изображението е придружено от цитати от Иън. „Сега пускам снимките си, защото истината трябва да излезе наяве. Те показват убедително, че ваната е твърде малка за какъвто и да е вид секс." Две точки. Първо: те не показват нищо подобно. И второ: Какво?ААААААААА?!?!
Ако тази снимка не беше променящият играта гамбит, за който намекваха съюзниците на Андрю, може би това беше интервюто от миналата седмица със самата Гислейн. В това Максуел стисна един от телефоните в стаята за свиждане в затвора във Флорида, в който тя в момента излежава 20-годишна присъда за престъпленията си, и обясни през стъклото, че оригиналната снимка на херцога с ръка около талията на Джуфре ( в която самата тя е с усмивка на сцената вляво) била фалшива. Ако това беше изстрел без дим, тогава за съжаление всичко, което беше необходимо, беше новинарският фотограф, който първоначално беше заснел изображението от хартиено копие, което Джуфре му даде, да направи своето изображение на гърба на тази снимка. Новинарският фотограф беше прегледал архивите си, вбесен от интервюто на Гислейн миналата седмица. Както той каза: „Хайде пак отново".
И тук изглежда, че продължаваме отново. Не е ясно колко дълго херцогът няма да осъзнае, че завръщането му е обречено. Новината, че той вече няма да има офиси в Бъкингамския дворец, който е в процес на ремонт на стойност £369 милиона, беше смекчена от намеци, че все пак вероятно ще му бъдат предоставени стаи в близкия дворец Сейнт Джеймс. Но за какво, като се има предвид, че той изглежда няма какво да прави, освен да предприеме необмислена ариергардна акция срещу дълбоко неприятните твърдения, които е решил да уреди?
Андрю вече не се радва на гамата от измислени позиции, които му позволиха да бъде пренасян с хеликоптер между най-добрите голф игрища в света. Наистина ли човек се нуждае от апартамент с тапицирани в дамаски стени и богато позлатени стаи с ливреи за текущите си дейности? Не мога да не почувствам, че блокиране с една люлееща се електрическа крушка някъде може да е по-подходящо при тези обстоятелства. Това е единствената режисирана снимка, която някой от нас иска да види. Ако това не се случи, тихото пенсиониране на този доживотен самосаботьор би било в интерес на всички, включително и в неговия собствен интерес.

Станете почитател на Класа