Калифорнийската дупка поглъща коли въпреки предупрежденията

Калифорнийската дупка поглъща коли въпреки предупрежденията
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.02.2023
  • Share:

За втори път от две седмици, дупка в пропаднал път в Калифорния погълна превозно средство, след като шофьор пренебрегна знаците за затворен път, според правоприлагащите органи.
Двулентовият път близо до Трейси, град в централната долина, се срути по-рано този месец след седмици на разрушителни бури, които причиниха хаос в целия щат. Щетите и знаците, предупреждаващи за затварянето на пътя, не попречиха на шофьорите да се опитат да пресекат Kasson Road, който пътуващите използват да пътуват до близките Стоктън, Мантека и Модесто, според местния офис на калифорнийския магистрален патрул (CHP).
„На пътното платно има бетонни релси. Необходими са немалко усилия, за да се маневрира около тях и да се преодолеят", каза Джеси Скинър, служител по обществена информация на CHP.
Все пак службата знае за поне две коли, чиито водачи са закъсали в пропадналото пътно платно. През уикенда камион падна в дупката, което накара полицията да издаде акт на шофьора за движение по затворен път.
Властите изглежда стават все по-разгневени от незачитането на предупрежденията от шофьорите. „Случи се отново. Това беше 100 процента предотвратимо. Няма извинение. Знаците са ясни и видими. Нямаме служител, който да управлява затварянето през цялото време" написаха от офиса на CHP във Facebook.
Дни преди това шофьор на Фолксваген седан се опита да мине по затворения път и също се озова в дупката.
Службата е публикувала информация за алтернативни маршрути, но е продължила да отговаря на обаждания за шофьори, които са пренебрегнали предупрежденията.

Станете почитател на Класа