ЕС: Речта на Путин пред международния форум "Валдай" беше оруелска

ЕС: Речта на Путин пред международния форум "Валдай" беше оруелска
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.10.2022
  • Share:

 

Русия нарушава безогледно международното право и Устава на ООН, нейните действия заплашват мира и сигурността не само в Европа, защото имат последици по целия свят, коментира говорител на ЕС

 

 

Речта на руския президент Владимир Путин на вчерашния международен форум "Валдай" бе определена днес като "оруелска" от говорител на Европейската комисия.

,,Според тази реч правилното е грешно, грешното е правилно, истината е лъжа и лъжата е истина. Фактът е, че Русия предприе незаконно и неоправдано военно нападение срещу Украйна, че нейните въоръжени сили извършиха зверства и военни престъпления срещу цивилни в Украйна - жени и деца; Русия нарушава безогледно международното право и Устава на ООН, нейните действия заплашват мира и сигурността не само в Европа, защото имат последици по целия свят'', коментира той.

По отношения на руските обвинения, че Украйна създава "мръсна" бомба, говорителят посочи, че Русия е известна с неоснователните твърдения, които отправя, за да прикрие собствените си действия. Говорителят даде пример с това, че по-рано тази година Москва твърдеше, че Украйна развива биологично оръжие, за да оправдае незаконното си нахлуване.

Както и преди, днес Русия отново не може да подкрепи твърденията си с доказателства, заяви говорителят. Фактът е, че, ако не бяха действията на Русия, днешната война нямаше да избухне. Факт е, че Русия може да прекрати войната днес, ако изтегли военните си сили и цялото си оборудване от цялата територия на Украйна в международно признатите ѝ граници, допълни той, цитиран от БТА.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа