Руският джихад ще доведе Киев до капитулация: Ролята на ислямския фактор в СВО

Руският джихад ще доведе Киев до капитулация: Ролята на ислямския фактор в СВО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.10.2022
  • Share:

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров се обърна към своите сънародници и единоверци в своя телеграм канал, призовавайки ги да участват по-активно в СВО в Украйна.

„Това е Джихад! - каза ръководителят на Чечня.

 

- "И нашите чеченски командири решиха да не се защитават, а само да атакуват. Унищожете тези шейтани, където и да са и колкото и добре да се крият. Така че очаквайте добри новини. Ще ги има. И обичайте страната си! Любов не само на думи", призова чеченският лидер.

Кадиров припомни как веднъж милион чеченци се събраха в Грозни на митинг срещу изкривяването на образа на пророка Мохамед от карикатуристи във френско сатирично списание.

„Същите сили, които обидиха най-добрите хора, сега воюват срещу нас в Украйна, или по-точно те вече воюват на земята на нашата Русия“, подчерта политикът.

Ръководителят на Чечня нарече идеологическата позиция на Запада, който подкрепя Киев, „сатанизъм“, както се вижда от обидите към вярващите, както и все по-ясното предпочитание към еднополовите семейства пред традиционните двойки.

 

 

„И бих предпочел да се боря с него в зародиш там, отколкото да оставя тази мерзост да обгърне нашата родина тук“, обобщи Кадиров.

Позицията му намери отзвук не само сред мюсюлманите. „Кадиров говори за свещената война срещу Сатаната. Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил каза, че Путин се бори с Антихриста. "А вие го наричате СВО. Волята на Сатаната е помрачена. Армията на Сатана е обречена. Вярата ще овладее Сатаната ”, коментира писателят Захар Прилепин.

Дмитрий Селезньов, военен командир на проекта WarGonzo, разказа за впечатлението си от воините на исляма в зоната на СВО.

- "За първи път срещнах чеченец - висок чин от МВР, в един хотел в Донецк. В асансьора. Беше с охрана и аз го пуснах напред с намерението да го последвам. Но той предложи да отидем заедно. Спомням си, че му отбелязах, че е хубаво да срещнеш руските военни в града (тогава там имаше само ДНРовци). Той оцени иронията. Така че първите военнослужещи от Русия бяха чеченци. По-късно разбрах, че това е шефът на чеченското МВР Руслан Алханов", разказва още той.

 

 

"Тогава срещнах чеченци още по време на нападението на Мариупол. Там държаха един квартал", продължава Селезньов

"Говорих с техния командир. Бойците, помня, искаха телефон или сим карта, за да се обадят вкъщи. Помогнах им. Тогава ги срещнах в Рубижне, недалеч от Северодонецк. Те бяха в базата", обясни още той.

"Там не са имали проблеми с доставките. Напротив, самите чеченци помогнаха на местните с хуманитарна помощ. Така че мога да кажа само добри неща за тези хора", заключава Селезньов.

"СП": - След последните призиви на Кадиров към сънародниците, можем да очакваме допълнителен приток на кавказци в руската армия ...

- Кадиров призовава мюсюлманите, чеченците към свещена война срещу Запада. Може би за някои изглежда странно, но Кавказ е неразделна част от руския свят. Това, че са с нас е шаблон.

В същото време много известни руски националисти, "нацики", както ги наричат, се бият от противоположната страна, в "Азов" *, защитавайки западните ценности. Руският свят е империя, където има място за кавказците - Мюсюлмани и буряти - будисти, заедно сме силни и затова ще победим.

Според Станислав Тарасов, експерт по Близкия изток и Кавказ, ръководителят на Чечня може да помогне за организирането на подкрепа за Русия в Украйна от бойци от ислямски страни.

– Кадиров създаде република, която е образцова ислямска умма (мюсюлманска общност – авт.). Показва всички признаци на социална солидарност, равенство, равни възможности, въпреки че малко се пише за това. Грозни става популярен сред мюсюлманите.

Следователно авторитетът на Кадиров в Северен Кавказ расте. Особено внимание заслужава позицията му относно събитията в Украйна. Освен това неговите части участват активно в битките. Ако Рамзан призовава да бият "шайтаните" в Украйна, гласът му може да бъде чут.

"СП": - Имаме добри отношения с Иран, саудитците, Обединените арабски емирства, Сирия. Отнякъде вече идва политическа и военна помощ. Може ли да чакаме доброволци? Основното е да сте готови да ги приемете ...

- Кадиров отдавна се е превърнал в харизматична фигура и се ползва с авторитет не само в Русия. Допускам, че резултатът може да бъде създаването на доброволческо движение в отделни страни. По принцип нямаме нищо против. Вярно, силно „за“ също не се чува. Докато сме на етапа на размисъл.

Валерий Коровин, заместник-ръководител на Международното евразийско движение, говори за дълбочината на значенията, изразени от Кадиров.

- Кадиров цитира абсолютно правилни аргументи, които трябваше да бъдат отработени от самото начало - още преди обявяването на СВО. Защото това, което ни предстои, е последната есхатологична битка с цивилизационния Запад, който вече не крие, че е абсолютно враждебен към Русия и вижда като своя цел нейното унищожение, заличаване от геополитическата карта, от историята и културното пространство.

Русия за Запада и съответно Западът за Русия е онтологичен враг, екзистенциален, неотстранен, неотменен. Невъзможно е да си представим Запад, приятелски настроен към Русия.

Това е възможно само в случай на смърт или капитулация на страната ни. Това е основното ниво на конфронтация. Затова си струва да говорим за последната битка между Запада и Незапада. В същото време Западът е абсолютно малцинство от човечеството, а либералите са още по-малко.

Затова не бива да се поддаваме на светогледния трик, на пропагандната езикова игра и да гледаме на Запада като на някакъв център, на универсална цивилизация с исторически опит, подходящ за всички.

"СП": Тук Кадиров не отстъпва ...

- Ръководителят на Чечения правилно обръща внимание на факта, че Западът олицетворява силите на дявола, ако се обърнем към религиозните категории. А носителите на религиозното съзнание са мнозинството от населението на планетата.

Само няколко ренегати са атеисти или представляват светската част от човечеството. Затова категориите на Кадиров са ясни почти на всички: Западът унищожава човешката същност и поставя под съмнение божествената същност на човека.

Такава сублимация на ситуацията до високо метафизично ниво е подходяща, защото помага да се разбере истинският набор от предизвикателства, пред които сме изправени, да се преместим от ежедневния език на описание на събитията в Украйна - казват те, това е денацификация, демилитаризация (това е приложната страна) към първичните значения.

Всички трябва правилно да приоритизираме мотивацията. Неуспехите в мобилизацията, отклоненията идват от порок в идеологическата страна на случващото се.

Нашата държава я мързи да разговаря с населението, с хората, за да обясни основните, фундаментални цели на своите действия. Но Кадиров не е мързелив, той го прави за държавата.

"СП": - И това дава видим ефект "на място" - Чечения преизпълни плана за частична мобилизация ...

— Мюсюлманите са втората по големина част от населението на Русия след православните християни. Ислямските народи са съоснователите на нашата континентална държава, традиционният ислям е неразделна част от нашата култура, вплетена в тъканта на общоруското съществуване.

Мюсюлманите са значима и равностойна част от нашето общество, напълно интегрирани във всички структури на държавността от горе до долу. От тяхната позиция зависи успехът на всяко начинание в страната.

Ръководителят на Чечня правилно се фокусира върху колективната идентичност, обръщайки се не към абстрактни безлични „руснаци“, а по-скоро към големи социални групи.

По същия начин трябва да се обръщаме към православните християни, будистите, евреите и други групи, които съставляват нашето общество. В противен случай човекът пропуска тези обаждания покрай него. „Руски“ е категория на ниско напрежение, а Кадиров се отнася до основния фактор на идентичност.

"СП": - Жалко, че имаме един такъв политик ...

- Нищо, нека Кадиров да бъде глашатаят на тези семантични константи и понятия. Сега трябва да вземем казаното от него и да го нарисуваме на език, достъпен за широките маси, обръщайки се не само към мюсюлманите, но и към всички големи групи от органични общности и колективни идентичности, които съставляват руската държава.

* Азовското подразделение е признато за терористична организация с решение на Върховния съд на Руската федерация от 02.08.2022 г. Дейностите в Русия са забранени.

 

Сергей Аксьонов, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа