×

Message

Error while downloading file File not found on server

Politico: САЩ бързат да доставят термоядрени бомби в Европа

Politico: САЩ бързат да доставят термоядрени бомби в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.10.2022
  • Share:

Съединените щати ускориха създаването на по-точна версия на основната си ядрена бомба в базите на НАТО в Европа. Разполагането на подобреното гравитационно ядрено оръжие беше отложено за декември. Това твърди изданието Politico.

 

Politico: САЩ бързат да доставят термоядрени бомби в Европа

 

 

„Пристигането на модернизираното гравитационно ядрено оръжие B61-12, първоначално е планирано за следващата пролет, сега е планирано за декември тази година“, цитират американски служители съюзниците от НАТО.
Замяната на стари оръжия с по-нови версии в различни съоръжения за съхранение в Европа за възможна употреба от американски и съюзнически бомбардировачи и изтребители идва на фона на повишено напрежение около руските заплахи за използване на ядрени оръжия в Украйна, отбелязва изданието.
„Западът трябва да направи повече, за да попречи на Москва да премине тази граница“, добавиха те.

По-рано беше съобщено, че САЩ са концентрирали около 200 ядрени бомби в Европа за евентуална атака срещу Русия. Американците не само не изтеглят ядрените оръжия от територията на европейските страни, но продължават да ги модернизират.
Тоест, САЩ готви използването на ядрено оръжие, а иска да обвини Русия.

Напомняме, че стано известно за подготовката на провокация от страна на Киевския режим, която има за цел да обвини Русия.
Продължваме да следим темата и да ви информираме, очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа