Холограмите в цял ръст ли са бъдещето на срещите?

Холограмите в цял ръст ли са бъдещето на срещите?
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.10.2022
  • Share:

Proto M е ново устройство за „холопортация", което позволява на потребителите да виждат хора на различни места като холограми в цял ръст, предавани на живо. „Ето как ще се срещат световните лидери", според главния изпълнителен директор Дейвид Нусбаум.
Нусбаум обяснява, че просто използват думата „холограма", за да помогнат на хората да разберат концепцията. Това е по-скоро 3D цифрово подобие. „Прожектирате се като 2D изображение, но начинът, по който сянката и отражението ви се улавят в 3D пространство чрез 4K камера, създава този обемен ефект, който убеждава мозъка ви, че гледате хиперреалистичен 3D близнак". А за да предавате, имате нужда само от приложение и акаунт на Proto, камера на статив и празен екран, срещу който да снимате.
Не разбирам защо видеосрещите „в цял ръст" са нещо добро. Предимството на срещите в Zoom е възможността да изпращам злобни съобщения в WhatsApp извън кадър, докато нося долнище на пижама с котката в скута ми. Но Нусбаум каза пред BBC „Има много по-емоционална връзка... отколкото на 2D дисплей".
Точно това, което всеки желае от своите колеги. Все пак ми харесва идеята да виждам шефа си като бизнес леприкон. Колко ще струва това? „Бизнес" моделът е достъпен за поръчване за около $5000; скъперниците могат да изчакат "потребителската" версия през следващата година само за $2000.
Proto предлага да го използвате, за да се чувствате по-близо до приятели и семейство, да се консултирате с лекари, да пробвате дрехи и да правите по-завладяващи уроци и упражнения. Можете дори да покажете своите NFT! А Нусбаум каза за BBC, че това е „нещо като Zoom и личното присъствие да имат бебе", което е смътно и грубо.
Със сигурност „сексуалните неща" май са слонът в стаята тук. Въпросът е - добре ли е да се чувстваме напълно отчуждени от свят, в който техническите братя редуктивно хакват нашия глад за човешка връзка с цел печалба?

Станете почитател на Класа