„Най-мръсният човек в света“ почина месеци след първото измиване

„Най-мръсният човек в света“ почина месеци след първото измиване
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    27.10.2022
  • Share:

Ирански отшелник, наречен „най-мръсният човек в света", тъй като не се е къпал повече от половин век, почина на 94-годишна възраст, съобщиха държавните медии. Агенция Ирна съобщи, че „Аму Хаджи" (мил прякор за възрастен човек) е починал в неделя в село Дейга в южната провинция Фарс.
Местните медии съобщават, че Хаджи, покрит със сажди и живеещ в барака, не се е къпал с вода или сапун повече от 60 години. Селяните казаха, че той е преживял „емоционални неуспехи в младостта си, които го накарали да откаже да се мие."
През 2014 г. Tehran Times съобщи, че Хаджи ядял убити по пътищата животни, пушил лула, пълна с животински екскременти, и вярвал, че чистотата ще го разболее. Снимки го показват как пуши няколко цигари наведнъж.
Но преди няколко месеца селяни го убедили да се изкъпе за първи път, съобщи Ирна.
След смъртта на Хаджи неофициалният рекорд за некъпане може да отиде при индиец, който също не се е къпал през голяма част от живота си.
През 2009 г. Hindustan Times съобщи, че Кайлаш „Калау" Сингх, от село до свещения град Варанаси, не се е къпал повече от 30 години в „опит да помогне за прекратяване на всички проблеми, пред които е изправена нацията".
Той отхвърлил водата в полза на това, което нарича „огнена баня". „Всяка вечер, когато селяните се събират, Калау пали огън, пуши марихуана и стои на крак, молейки се на бог Шива", пише вестникът. Съобщава се, че Сингх е казал: „Това е точно като да използваш вода, за да се къпеш. Огнената баня помага да се убият всички микроби и инфекции в тялото".

Станете почитател на Класа