Холограмен Зеленски на конференцията в Париж

Холограмен Зеленски на конференцията в Париж
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    18.06.2022
  • Share:

Владимир Зеленски спомена Междузвездни войни и Втората световна война, когато се появи като холограма на конференция в Париж, за да потърси помощ от големите технологични фирми.
Той каза пред тълпа от стотици на търговското изложение VivaTech, че предлага на технологичните фирми уникален шанс да възстановят Украйна като напълно цифрова демокрация.
Той поиска помощ при условията на ленд-лизинг – начина, по който Съединените щати помогнаха на съюзниците по време на Втората световна война, предлагайки помощ без заплащане, но с разбирането, че хардуерът ще бъде върнат.
„Необичайно е президентите или правителствените ръководители да използват холограма, за да се обръщат към хората, но това не е единственият аспект на Междузвездни войни, който прилагаме на практика. Ние също ще победим империята", каза той, оприличавайки руските сили на врага в „Междузвездни войни".
Той каза, че правителството ще изложи спецификата на план, който ще създаде цифрово правителство, на конференция в Швейцария през следващите седмици.
„Никоя друга страна в света няма да ви предложи такъв шанс да използвате най-модерните технологии на държавно ниво. Това е експеримент и дигитална революция, както и едновременно модернизация на настоящата система", каза той.
Украйна използва силно технологията по време на войната с Русия, използвайки крипто общности за набиране на средства и успешно призова Илон Мъск да предостави инфраструктурата за сателитни интернет услуги.

Станете почитател на Класа