Международен икономически форум в Санкт Петербург

Международен икономически форум в Санкт Петербург
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    16.06.2022
  • Сподели:

25-ият Петербургски международен икономически форум (SPIEF), най-важната годишна икономическа конференция в Русия, се провежда тази година от 15 до 18 юни.
Форумът беше организиран за първи път през 1997 г. ПМЕФ беше отменен през 2020 г. поради пандемията на коронавирус.
SPIEF е форум, на който държавни глави, висши държавни служители, главни изпълнителни директори на руски и чуждестранни компании и изследователи се срещат, за да обсъдят икономическите предизвикателства, пред които е изправена Русия, развиващите се икономики и светът като цяло.
Форумът се посещава ежегодно от над 10 000 участници от над 140 страни по света. Събитията се организират като пленарни сесии, кръгли маси, изложби, телеконференции и презентации. Президентът на Русия участва във форума от 2005 г.
Една или няколко държави получават статут на гост на SPIEF от 2016 г. Египет ще бъде страна гост на SPIEF през 2022 г.
Руският президент Владимир Путин ще даде оценки на ситуацията в глобалната политика и икономика на пленарната сесия на 25-ия Петербургски международен икономически форум, съобщи пред репортери помощникът на руския президент Юрий Ушаков.
„Очаква се президентът да даде оценки на настоящата ситуация в световната икономика и политика. Разбира се, в случая става дума за проблеми, пред които е изправена световната икономика като цяло, нелоялна конкуренция между държавите, търговски и финансови войни, санкции, ограничения и така нататък. Президентът ще сподели оценката си за формиране на многополюсен икономически модел и ще даде оценка на възможностите и перспективите за отваряне на този процес за играчите на целия глобален пазар", отбеляза Ушаков.

Станете почитател на Класа