НАТО планирало залавяне на Лавров по време на визитата му в Сърбия

НАТО планирало залавяне на Лавров по време на визитата му в Сърбия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.06.2022
  • Share:

Визитата на Лавров в Сърбия предизвика истинска дипломатическа и разузнавателна война, пише Informer. Оказва се, че НАТО е планирало операция, в която е разглеждан дори вариантът за залавяне на главата на руското външно министерство.

 

Превод от Informer, Сърбия: 

 

Анонсираната визита на руския външен министър Сергей Лавров в Сърбия предизвика истинска дипломатическо-разузнавателна война, която сериозно заплашваше да потопи цяла Европа в хаос.

Шантажиране на Вучич.

Първата идея на Запада беше да принуди Сърбия и президента Александър Вучич сами да откажат посещението на Сергей Лавров.

Залавяне.

Британците предложили да се позволи на руския външен министър да лети за Белград, за да го блокира след това в Сърбия.

Стреляй, ако можеш.

Руските разузнавателни агенции разглеждали вероятността НАТО да свали руския правителствен самолет, ако той се насочи към Белград без разрешение.

Полет през Босна и Херцеговина.

В Москва се обмисляла идеята да се изпрати самолет през «нечие небе» над Адриатическо море, за да се стигне през Неум до Сърбия.

Както знаем, от няколко седмици, далеч от очите на широката общественост, се правят много опасни планове и от двете страни, в центъра на които е Сърбия.

Русия се опитваше да намери начин да измъкне главата на руското външно министерство от Белград, а западните сили дори обмисляли идеята за „отвличане на Лавров у нас“!?

Пред нас е поредното грехопадение на Европейския съюз, което позволява на НАТО да направлява дейността на съюза във всяко отношение. Те ясно дават да се разбере, че не само не подкрепят диалога, но дори се опитват да го нарушат.

Според дипломатически източник в даден момент, в последните дни на май, британците предложили на НАТО повече от шокиращ план – да заловят Лавров в Белград!

„Лондон предложил да се пропусне руския правителствен самолет през една от страните на НАТО (това се отнасяло конкретно за България), за да затвори след това рязко небето около Сърбия за този самолет!

Тоест те предложиха де факто да заловят Лавров в Белград.

Говореше се, че по този начин ще се създаде нова кризисна ситуация и тогава Путин ще трябва да влезе в преговори със Запада“, добави източникът ни.

Според него за щастие тази идея не е намерила подкрепа от никоя друга страна от НАТО.

Вероятно това щеше да доведе до тотална европейска, а може би дори световна война…

Западът приложи отдавна изпитания метод: нареди на страните в нашия регион да забранят преминаването на руски правителствени самолети.

И Черна гора, и Северна Македония, и България послушно побързаха да изпълнят поръчката на Вашингтон и Брюксел и затова визитата на Лавров се наложи да бъде официално отменена.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа