Чеченският спецназ завзе военна база на неонацистите

Чеченският спецназ завзе военна база на неонацистите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.03.2022
  • Share:

Главата на Чечения Рамзан Кадиров сподели в своя канал Telegram, че под командването на Хюсеин Межидов от 249-ти отделен специален моторизиран батальон „Юг“ от 46-та отделна оперативна бригада на Росгвардия продължава да постига успехи в настъплението  във военната операция срещу бандеровците в Украйна. Той публикува видео, в което споменатият командир на специалните части информира за превземането на нацистката база и се хвали с трофеите.

 

Чеченският спецназ завзе военна база на неонацистите, хвали се с трофеите (и видео)

 

 

"font-size: 12pt;">Маджидов отбеляза на кадрите, че батальонът от неонацисти е разбит, базата на цялата бригада е превзета, а 2,5 хиляди бойци страхливо са избягали, без да оказват съпротива. В складовете на голямото съоръжение, взето под контрол, са открити голям брой оръжия, боеприпаси, техника и оборудване. Включително 7 танка, 12 бронетранспортьора, БТР, различни артилерийски установки и други оръжейни системи.

 

Освен това Кадиров посочи, че особено мъжество и преданост на фронтовата линия в Украйна демонстрират Магомед Тушаев, командир на 141-ви специален моторизиран полк от войските на НГ на РФ, и Анзор Бисаев, командир на ОМОН «Ахмат-Грозный». След което публикува още едно видео:

 

Главата на Чечения също направи изявление и за награда.

«Обявява се награда за главите на командирите на украинските националисти: бандеровците, «Азов», батальона на шейтаните на Дудаев. Казвам това не като длъжностно лице, а като доброволец от името на патриотите на Русия, същите доброволци, които имат финансови възможности и които са изразили желание да платят 500 хиляди долара за главата на всеки командир», заяви Кадиров.

 

Така представените видеоклипове доказват, че всички тези чеченски командири са живи. Следователно цялата информация, разпространявана от украинската страна за тяхната смърт, е фалшива.

 

 

Петя Паликрушева

 

 

Станете почитател на Класа